Platform over gevels, glas & daken
Meest duurzame dealerpand van Nederland

Meest duurzame dealerpand van Nederland

Gelegen langs de A15, op de grens van Rotterdam, Ridderkerk en Barendrecht heeft Louwman Dealer Group vorig jaar het meest duurzame dealerpand van Nederland in gebruik genomen. Met 10.000 m2 vloeroppervlakte is het tegelijk ook één van de grootste vestigingen van de dealergoep.

Het pand met een 5 sterren-rating BREEAM Outstanding heeft zelfs een nominatie voor de BREEAM Award 2020. Aluverre Gevelbouw heeft hier de gevels geleverd en gemonteerd, waarvoor een speciale zeefdruk werd ontwikkeld. Duurzaamheid en ontwikkelen op projectniveau past precies in de visie van Aluverre Gevelbouw.

BREEAM Outstanding

Louwman Dealer Group voldoet met het nieuwe pand als eerste autobedrijf in Nederland aan de eisen van de hoogste norm voor duurzaam bouwen, BREEAM Outstanding. In het pand bevindt zich een grote occasionshowroom op de tweede bouwlaag en drie aparte showrooms voor de merken Toyota, Suzuki en Peugeot op de eerste bouwlaag. Daarnaast is voorzien in een grote en moderne werkplaats. Het kantoor steekt met een extra bouwlaag als een torentje bovenuit het grote complex. “Het is een heuse blikvanger langs de A15,” zegt Martijn van Donselaar van Aluverre Gevelbouw. Voor de gevelbouwer is sprake van een dubbel partnership. “We zijn een relatie van aannemer Giesbers Rotterdam en klant bij Louwman.”

Louwman Dealer Group

Zeefdrukpatroon

Het ontwerp van het gebouw bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Van Donselaar: “De vliesgevel van de kantoortoren is voorzien van een zeefdruk met een specifiek lijnenpatroon. De architect wil namelijk het beeld scheppen alsof er zonnecellen in het glas zijn verwerkt. Aan ons de taak om te schipperen tussen de wens van de architect, de opdrachtgever zelf én de installateur. Dat laatste met name vanwege de warmtelast. Hier is uiteindelijk behoorlijk wat tijd aan besteed om de juiste balans te vinden, rekening houdend met de technische haalbaarheid en de juiste bedrukkingsgraad.   

De vliesgevel is overigens uitgevoerd in de Schüco FWS 50-serie, een hoogisolerend profielsysteem om het BREEAM ambitieniveau te kunnen halen.”

Schuifpuien

Op de begane grond stonden we ook voor een uitdaging voor wat betreft de verschillende schuifdeuren, vervolgt Donselaar. “De deuren moesten van aanzienlijk formaat zijn én tevens de last (het gewicht) van een auto kunnen dragen. Auto’s worden door de schuifdeuren van buiten naar binnen gereden en vice versa. Deze uitdaging zijn we samen met HUECK Aluminium Profieltechniek aangegaan. We zijn tot een zeer hoogwaardige oplossing gekomen op basis van het HUECK Volato M-systeem. Het profielsysteem biedt enerzijds een grote doorgang en maakt het mogelijk om op detailniveau aanpassingen te doen. We hebben de onderdorpel zodanig aangepast dat de krachten van een overheen rollende auto worden overgedragen aan de ondersteuning van de deur. Daartoe is een rvs-rijplaat toegevoegd zonder dat de ontwatering van het systeem in de verdrukking komt. Je kunt immers niet ongelimiteerd wijzigingen aanbrengen in een profielsysteem.”

Louwman Dealer Group

Top 5

In totaal heeft Aluverre Gevelbouw zo’n 1.050 m2 aan Schüco vliesgevels geleverd en gemonteerd in het nieuwe pand en nog eens 320 m2 aan kozijnen, ramen en deuren, eveneens van het profielsysteem Schüco uit de AWS / ADS serie. De ramen bevinden zich vooral op de kantoorverdiepingen en de deuren aan de achterzijde van het pand ter hoogte van de werkplaats, het magazijn en de kantine.  Tevens zitten er een achttal schuifautomaten in het pand verwerkt. Al met al wederom een mooi project voor ons en ook nog eens in de buurt van ons eigen kantoor met productie. Het dealerpand was tevens genomineerd voor de BREEAM Award 2020 in de categorie commerciële projecten/ontwerpfase, maar greep net naast de hoofdprijs. Neemt niet weg dat Louwman Rotterdam tot de top 5 best scorende gebouwen in Europa behoort.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details