Platform over gevels, glas & daken
Lichtgewicht, dragend staalframe element

Lichtgewicht, dragend staalframe element

Dubbelschalige elementen met hoge Rc- en Rw-waarde

In De Lier bouwt De Vries en Verburg een nieuwe bedrijfshal met aansluitend een 3-laags kantoorgebouw. Om de doorlooptijd op de bouw te minimaliseren, maakt de aannemer gebruik van het ThermoFrame-gevelsysteem van Leebo Intelligente Bouwsystemen. Het lichtgewicht en dragend staalframe element, gecombineerd met unieke glasvezel koppelankers, maakt de gevel in één beweging wind- en waterdicht en garandeert een hoge Rc- en Rw-waarde.

Snelle bouwmethode

Leebo Intelligente Bouwsystemen is een bekende partij voor De Vries en Verburg. “We hebben gezamenlijk in het verleden al verschillende projecten uitgevoerd. Het is een zeer kundige en praktische aannemer”, zegt Glenn de Vree van Leebo Intelligente Bouwsystemen. “Ruim een jaar geleden zijn we gestart met het engineeringstraject. We engineeren, produceren en monteren uitsluitend de gevel van het kantoorgebouw. Hiervoor werd namelijk een relatief hoge isolatie- (Rc) en geluidswerende (Rw) waarde geëist én een relatief snelle bouwmethode. Daar kunnen wij met ons ThermoFrame-gevelsysteem perfect invulling aan geven.”

Het toegepaste ThermoFrame-gevelsysteem is een dubbelschalig element bestaande uit twee vergelijkbare frames van lichtgewicht en koudgevormde U- en C-staalprofielen die door middel van glasvezelcomposiet Schöck-koppelankers koudebrugvrij met elkaar worden verbonden.

Koudebrugvrij

Het toegepaste ThermoFrame-gevelsysteem is een dubbelschalig element bestaande uit twee vergelijkbare frames van lichtgewicht en koudgevormde U- en C-staalprofielen die door middel van glasvezelcomposiet Schöck-koppelankers koudebrugvrij met elkaar worden verbonden. De tussenruimte wordt opgevuld met isolatie. Glenn: “Het resultaat is een hoog isolerend en -geluidwerend element dat we volledig prefabriceren in onze fabriek. De aannemer stellen we vervolgens in de gelegenheid om bij ons in Nieuwkuijk de kozijnen te monteren. Als wij vervolgens de elementen op de bouwplaats monteren, is het gebouw dus in één beweging wind- en waterdicht.” 

Specifieke binnen- en buitenafwerking

Leebo Intelligente Bouwsystemen is oktober 2023 gestart met de productie van de elementen. In totaal gaat het om honderd elementen in verschillende afmetingen. De binnenzijde wordt afgewerkt met een SEM-panel en daarna afgewerkt met een gipslaag, terwijl aan de buitenzijde is gekozen voor een combinatie van zetwerk met NobelWood. Dat laatste is een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. “Voor de afwerking van ons ThermoFrame-gevelsysteem is in principe alles mogelijk, van steenstrips, cortenstaal en natuursteen tot keramiek, aluminium of HPL-cassettes. En dus ook NobelWood.”

Binnenladersysteem

Leebo heeft een speciaal transportframe ontwikkeld om de ThermoFrame-gevelelementen volledig beglaasd, maar veilig richting bouwplaats te transporteren. “Bij dit project maken we gebruik van ons binnenladersysteem. Het is een afzetframe waarop vier elementen rechtop vervoerd kunnen worden, zodat het kozijn en het glas goed beschermd blijven”, verzekert Glenn. “Een ander voordeel is dat we de elementen veilig vanaf het maaiveld kunnen laden. Op de bouwplaats is het een kwestie van de elementen op de vooraf aangebrachte beugels plaatsen, de ruimte tussen de vloerrand en de elementen opvullen met isolatie en vervolgens luchtdicht afwerken. Daarmee is het gebouw dus al wind- en waterdicht. In de fase daarna monteren we de esthetische schil, die overigens ook volledig prefab is voorbereid. Het is de kracht van ons Leebo-totaalsysteem met een focus op prefabricage en zo min mogelijk montagehandelingen op de bouw.”

De nieuwbouw kan naar verwachting in het voorjaar van 2025 in gebruik worden genomen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details