Platform over gevels, glas & daken
Kwaliteit van de bovenste plank

Kwaliteit van de bovenste plank

Wil je de karakteristieke, natuurlijke, warme uitstraling van hout, maar kijk je ook naar prestatie, duurzaamheid en onderhoudsgemak? Dan biedt AlterWood met Millboard de perfecte alternatieve gevelbekleding. Millboard planken kennen een lange levensduur, zijn makkelijk te monteren, worden duurzaam geproduceerd én zijn onderhoudsvrij.

AlterWood biedt met Millboard de mooiste en meest natuurgetrouwe kunststof gevelplank.

Dankzij de unieke eigenschappen ondervinden Millboard planken geen last van weersinvloeden en zullen ze -in tegenstelling tot echt hout- niet kromtrekken, versplinteren, verkleuren, schimmelen en rotten. De unieke Lastane™-toplaag maakt het product kleur-, stoot- en krasvast. “Hierdoor behoudt de gevel blijvend zijn mooie houtlook uitstraling”, zegt Patrick Smidt, eigenaar van AlterWood. “En om een nóg strakkere uitstraling te bereiken, verdwijnen de speciaal ontwikkelde schroeven in deze veerkrachtige toplaag. Het zogenaamde ‘lost head’-effect.” 

Complete assortiment

Als erkend Millboard reseller voor heel Nederland biedt AlterWood aan zowel zakelijke als particuliere klanten het complete assortiment. “Van een ruime keuze aan planken in diverse collecties en met diverse kleuren tot specifieke afwerkingsmaterialen voor een optimaal eindresultaat”, zegt Patrick. Hij vertelt dat er op het gebied van gevelbekleding keuze is uit vier series, die verkrijgbaar zijn in diverse kleuren: 

“Board & Batten zijn planken met verschillende breedtes en houtnerfpatronen. Dankzij de dieptewerking kan een speels effect op de gevel gerealiseerd worden. De plank past bij zowel hedendaagse als traditionele ontwerpen. De profielen hebben schuine hoeken wat zorgt voor een betere afvoer van regenwater.” Met de Shadow Line gevelplanken creëer je juist een strakke, authentieke houtlook, volgens Patrick. “Deze planken zijn wat breder, waardoor de details van de houtnerf nóg beter tot zijn recht komen. Wil je juist een strakke en moderne plank met een eigentijdse uitstraling? Dan kies je voor Enhanced Grain. De afwerking van de houtnerf heeft een fijne structuur, waardoor de planken de subtiele nuances van eersteklas eikenhout perfect nabootsen. En dan hebben we nog de Weathered Oak. Dit is een afdruk van een verweerde eikenhouten plank van meer dan 100 jaar oud. De grovere afwerking zorgt voor de robuuste karakteristieke uitstraling: tijdloos en authentiek.” De volledige collectie is te vinden op de website van AlterWood.

Kwaliteit, kennis en service

Als erkend verdeler van uitsluitend Millboard, heeft AlterWood een grote hoeveelheid kennis en ervaring met het product en de mogelijkheden. Patrick: “Wij gaan altijd voor 100% klanttevredenheid, daarom begeleiden en ontzorgen wij graag tijdens het gehele proces. We geven advies op maat en denken mee in oplossingen: van idee in het voortraject, tot aankoop, realisatie en daarna.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details