Platform over gevels, glas & daken
Kingspan Insulation ontwikkelt BENG-waardig snelbouwsysteem

Kingspan Insulation ontwikkelt BENG-waardig snelbouwsysteem

Als producent van onder andere hoogwaardige OPTIM-R, Kooltherm en PIR-isolatiematerialen is Kingspan Insulation marktleider op het gebied van isolatie. De producten vinden hun weg in een grote diversiteit aan projecten en toepassingen. Uniek is de combinatie van Kooltherm K20-platen met cellenbetonblokken in het BENG-waardig snelbouwconcept Isoblok. Een gesprek met ‘geestelijk vader’ Johan van Empel.

Isoblok is een handzaam element dat bestaat uit een cellenbeton binnen- en buitenblad waarin een Kingspan Kooltherm K20-isolatieplaat is verwerkt. “Het resultaat is één massief element dat droog gestapeld wordt,” begint Van Empel. “Na de eerste kimlaag hoeft er namelijk niet meer verlijmd te worden. Door het stapelen van de bouwblokken ontstaat een ononderbroken isolatielaag. Het isolatiepakket wordt bovendien volledig omsloten door cellenbeton, wat maakt dat ongedierte bijvoorbeeld geen vat heeft op de isolatie. Ook is de constructie vrij van koudebruggen.”

Kingspan Insulation

Isoblok is een handzaam element dat bestaat uit een cellenbeton binnen- en buitenblad waarin een Kingspan Kooltherm K20-isolatieplaat is verwerkt.

Veel vormvrijheid

De bouwblokken worden door het bedrijf van Van Empel volledig op maat en naar wens gefabriceerd. “Wij kopen zowel het cellenbeton als de isolatie in en stellen het samen in een aantal formaten of zelfs volledig op maat,” legt hij uit. “Bouwen met Isoblok spaart ontzettend veel tijd. In één beweging is een gebouw immers wind- en waterdicht. Ons standaard element scoort al een nette Rc-waarde van 8,2. De standaard formaat blokken zijn berekend op twee woonlagen en een dakconstructie in beton. Vervolgens is er alle vrijheid om te spelen qua architectuur. Er zijn geen dilataties nodig en deuren en ramen kunnen in principe overal in het gevelvlak geplaatst worden. Ook voor de esthetische schil zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos, denk aan een afwerking in hout, staal, zink, aluminium, composiet, natuursteen of stucwerk.”

Kingspan Insulation

Bouwen met Isoblok zorgt voor een relatief lage ecologische impact doordat er weinig beton en cement gebruikt wordt, en er is nagenoeg geen afval op de bouwplaats.

Hoog accumulerend vermogen

Van Empel heeft specifiek voor Kingspan Kooltherm gekozen omdat de resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern en het cellenbeton zowel qua dikte als qua specificaties perfect op elkaar aansluiten. “De kracht van de combinatie schuilt bovendien in het hoog accumulerend vermogen. Met bijvoorbeeld een PUR-isolatie is dat effect onmogelijk te bereiken. De wanden zijn ademend, vochtregulerend en luchtdicht.” Bouwen met Isoblok zorgt tevens voor een relatief lage ecologische impact doordat er weinig beton en cement gebruikt wordt, en er is nagenoeg geen afval op de bouwplaats. De bouwblokken voldoen aan brandklasse A1. Van Empel is niet alleen leverancier van Isoblok, maar denkt ook graag mee in het ontwerp en de detaillering. “We leveren het snelbouwconcept volledig kant-en-klaar aan op de bouw. Het is zelfs mogelijk om de complete ruwbouw door ons te laten verzorgen, inclusief fundering, vloeren en dak.”

Isoblok maakt duurzaam bouwen eenvoudig. Het BENG-waardig snelbouwconcept verenigt de voordelen van Kingspan Kooltherm met die van cellenbeton.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details