Platform over gevels, glas & daken
Kies de juiste machine voor uw toepassing
Het werkbereik met twee bewerkingszones maakt invoeren en bewerken van profielen met doorsneden tot 1000 x 380 mm mogelijk, evenals flexibel werken in pendelbedrijf.

Kies de juiste machine voor uw toepassing

Wie snel en nauwkeurig profielen voor ramen, deuren en andere gevelelementen wilt bewerken, moet naast technisch geschoold personeel ook over een aangepast en up-to-date machinepark beschikken. Machinebouwer elumatec is een geschikte partner om daarbij te helpen. De firma is immers één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en staalprofielen: zaagmachines, aanslag- en meetsystemen, profielbewerkingsmachines, hoekverbindingspersen en montage- en werkplaatsinrichting. De drang naar innovatie is één van de hoekstenen van het succes. Vandaag introduceert de machinebouwer met de SBZ 155, de SBZ 125/85 en de SBZ 118 opnieuw enkele innovatieve systemen, allen eluCloud Ready voor de eisen van Industrie 4.0.

De 5-assige portaalmachine SBZ 155 zet normen op het vlak van de geautomatiseerde CNC-bewerking van aluminium en dunwandige stalen profielen.

SBZ 155 – een topmodel

Als eerste 5-assige portaalmachine zet het profielbewerkingscentrum SBZ 155 een nieuwe standaard op het vlak van de geautomatiseerde CNC-bewerking van aluminium en dunwandige stalen profielen. Gebruikers profiteren van korte gereedschapswisseltijden die optimale bewerkingscycli garanderen. “De grote, mobiele gereedschapsmagazijnen kunnen met veertien standaard tools uitgerust worden. Daarnaast kunnen, afhankelijk van de individuele configuratie, ook zes speciale gereedschappen en twee zaagbladen met een diameter van 200 en 550 mm voorzien worden”, vertelt Bas Ladestein, managing director van elumatec Benelux BV. “De uitvoering als portaalmachine en het werkbereik met twee bewerkingszones maken het invoeren en bewerken van profielen met doorsneden tot 1000 x 380 mm mogelijk, evenals flexibel werken in pendelbedrijf. Een 6-zijdige bewerking en de ruimtebesparende portaalaandrijving zijn twee belangrijke kenmerken. Wat de individuele eisen van klanten betreft, blijven ook geen wensen onvervuld: van tweezijdige automatische lengtemeting, gereedschapslengtemeting en gereedschapsbreukcontrole tot de barcodescanner.”

Het SBZ 125/85 profielbewerkingscentrum is een gesloten cabinemachine met een werklengte van acht meter en vijf CNC-assen.

SBZ 125/85 – een gesloten cabine model

Het SBZ 125/85 profielbewerkingscentrum is een gesloten cabinemachine met een werklengte van 8 meter en vijf CNC-assen, die twee kleinere machines kan vervangen door middel van dynamisch pendelbedrijf. elumatec hield rekening met de feedback van klanten om de ergonomie, de toegankelijkheid en de insteltijden te optimaliseren. De bewerking van aluminium, kunststof en dunwandige staalprofielen wordt zo nog rendabeler en rationeler. “Dit bewerkingscentrum heeft een freesbereik van 8245 mm op de X-as, 300 mm op de Y-as en 230 mm op de Z-as. Ze is uitgerust met een freesspindel met een toerental tot 20.000 toeren/minuut en een automatisch magazijn met twaalf posities. De materiaalklem schakelt automatisch tussen de laad- en de bewerkingspositie”, legt de managing director uit. “Dergelijke cabinemachines zijn populair omdat ze spanen tegenhouden en lawaai reduceren. De nieuwe roterende bedieningsconsole, de technologie voor snellere gereedschapswissels en de flexibel programmeerbare laser voor de bewaking van de veiligheidszone tijdens de werking van de machine zijn bijkomende kenmerken, die van deze SBZ 125/85 opnieuw een belangrijke uitbreiding van ons portfolio maken.”

De SBZ 118 is een compact, snel, nauwkeurig en veelzijdig bewerkingscentrum, ideaal voor starters en kleine maakbedrijven.

SBZ 118 – een instapmodel

elumatec denkt ook aan starters of kleinere maakbedrijven. Die zijn immers vaak op zoek naar een klein en compact systeem met alle noodzakelijke functionaliteiten voor hun toepassingen en dat tegen lagere instapkosten. Met het innovatieve 3-assige profielbewerkingscentrum SBZ 118 met optionele 5-zijdige bewerking speelt elumatec daar perfect op in. Dit extreem compacte systeem heeft een bewerkingslengte van 3200 mm, een freesbereik van 230 mm en 230 mm in respectievelijk Y- en Z-as en is uitgerust met een spindel met een vermogen van 5 kW en een toerental tot 24.000 toeren/minuut. Zelfs bij hoge snelheden blijven nauwkeurige bewerkingen gegarandeerd. 

De materiaalklem schakelt automatisch tussen de laad- en de bewerkingspositie.

“Hoewel deze machine een minimale footprint heeft, biedt ze toch de volledige functionaliteit voor frezen, boren, tappen en uithoeken. De geautomatiseerde CNC-bewerkingen worden uitgevoerd tot maximaal vijf zijden met een optionele haakse freeskop en een uithoekfrees”, vult Ladestein aan. “De beproefde technologie van het schuin geplaatste machinebed, de vrij toegankelijke spindel, de in de hoogte verstelbare bedieningsconsole en de verrijdbare 5-voudige gereedschapswisselaar verhogen het comfort. De nieuwe doorzichtige beschermkap en de bediening van de materiaalklemmen via een draadloze drukknop garanderen te allen tijde een veilige werking, zelfs voor grotere machinebedienaars. Een servicedeur aan de zijkant vergemakkelijkt het instellen en onderhoud van de machine.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details