Platform over gevels, glas & daken
Kamerindeling in eigen huis met verplaatsbare glazen wanden
Glazen scheidingswanden behoren tot de meest populaire oplossingen om de keuken van de eetruimte te scheiden.

Kamerindeling in eigen huis met verplaatsbare glazen wanden

Ruime, open kamers met veel licht en plaats, open woonkeukens of een combinatie van slaap- en badkamer zijn de absolute woontrends van het moment. Terwijl vroeger elke ruimte van een huis of appartement door muren en deuren strikt gescheiden was, zijn de overgangen tegenwoordig vloeiender en weerspiegelen ze onze moderne levensstijl – flexibel, veranderlijk, dynamisch. Grote kamers zijn echter niet altijd praktisch. Om zo flexibel mogelijk te blijven, zorgen verplaatsbare glazen wanden voor een maximale aanpasbaarheid van woonruimtes.

Glazen wanden zorgen niet alleen voor meer natuurlijk licht in ruimtes die anders erg donker zouden zijn. Ze bieden ook de mogelijkheid om twee zones visueel van elkaar te scheiden en toch een open gevoel te behouden.

Gescheiden en toch open

Veel eengezinswoningen zijn zo ingedeeld dat de keuken, eetkamer en woonkamer zich meestal op de benedenverdieping bevinden, met vaak ook nog een gastentoilet en washok erbij. Op de bovenverdieping zijn dan vaak de slaapkamers, kinderkamers en een badkamer te vinden. Steeds meer eigenaren passen dit plan aan hun persoonlijke voorkeuren aan, maar veel huizen worden nog steeds volgens de traditionele indeling gebouwd. Levenssituaties veranderen echter voortdurend: gezinnen worden groter, de kinderen gaan het huis uit of het ouder worden maakt ons minder mobiel. Soms vinden bouwheren een ontwerp met vaste wanden niet flexibel genoeg. Al vanaf de ontwerpfase kan een plan worden gemaakt waarbij geen wijzigingen nodig zijn. De enige voorwaarde is een minimum aan vaste draagmuren. Binnenmuren kunnen later eventueel ook worden afgebroken. Daarvoor zijn echter renovatiewerkzaamheden nodig. Wie de leefruimte op eender welk moment aan zijn of haar leefsituatie zou willen aanpassen, heeft ook de mogelijkheid om glazen scheidingswanden te gebruiken. Met glas kan een woonruimte op tal van manieren worden ingericht. Glazen wanden zorgen niet alleen voor meer natuurlijk licht in ruimtes die anders erg donker zouden zijn. Ze bieden ook de mogelijkheid om twee zones visueel van elkaar te scheiden en toch een open gevoel te behouden.

Met glas kan een woonruimte op tal van manieren worden ingericht.

Glazen scheidingswanden als stijlmiddel

Glazen scheidingswanden behoren tot de meest populaire oplossingen om de keuken van de eetruimte te scheiden. Zo kunnen eigenaren keukengeluiden en -geuren uit de woonkamer houden, maar wel een grote open ruimte creëren om gasten tijdens het koken toch te entertainen – bijvoorbeeld bij familiebijeenkomsten, verjaardagen of avonden met vrienden. In kleine woningen, zoals een studio of een éénkamerappartement, bieden ze de mogelijkheid om het slaapgedeelte te scheiden. Ook heel wat andere ruimtes kunnen door de lichte transparantie en het mooie, onopvallende design van glazen wanden worden gescheiden. Zo kunnen gangen of entrees zonder ramen beter worden verlicht via glazen scheidingswanden met aangrenzende kamers. Wie voor een studeerkamer geen plaats heeft, kan op een moderne en stijlvolle manier via glazen wanden een nis omtoveren in de ideale werkruimte. Deze lijkt dan net op een eigen kamer en kan snel en gemakkelijk worden gesloten bij nood aan stilte en rust. En een nieuwe trend die velen al kennen uit de hotelbranche en nu deels ook in hun eigen huis toepassen: de combinatie van een slaap- en badkamer waarbij glazen wanden voor de scheiding zorgen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details