Platform over gevels, glas & daken
Intuïtief, gestandaardiseerd en individueel tegelijk
LUX Wohnhaus

Intuïtief, gestandaardiseerd en individueel tegelijk

Voor ons als geveltechnischtekenbureau Krüger GmbH werd de beslissing voor ATHENA in 2009 gedreven door de wens om de interne processen te professionaliseren en te optimaliseren. Kort na de introductie van de software kon het bedrijf gebruik maken van de ATHENA gebruikersfuncties: modellering, standaard onderdelen bibliotheek, beschrijven van onderdelen en de diverse tekenhulpmiddelen. Al deze opties versnellen het tekenproces aanzienlijk. De tools kunnen zo intuïtief worden ingezet en bediend, dat er geen lange opleidingstijd voor merkbaar succes wordt vereist.

LUX Wohnhaus

Geveltechnischtekenbureau Krüger GmbH waardeert, met name de geïntegreerde normen voor het uitwerken  van metaal- en gevelbouw tekenwerk. De engineers kunnen nu in slechts enkele stappen terugkerende componenten invoegen en aanpassen. Ook heeft ATHENA complexe werkprocessen geoptimaliseerd. De parallelle interactie van de verschillende beroepen vereist een hoge mate van dynamiek en flexibele coördinatie van de engineers, welke efficiënt wordt ondersteund door ATHENA. Dit heeft de effectiviteit van het hele proces aanzienlijk vergroot.

Hoge kwaliteit
Het bedrijf investeerde de tijd, die door het gebruik van ATHENA is ingelopen, in het constructieve creatieve engineeringsproces. Dit is een uniek selling point op de markt. De eisen van klanten op de professionele combinatie van design en technologie in gevelbouw groeien voortdurend. Door de intensieve engineeringssfase legt het tekenbureau een bijzonder hoge kwaliteit vast, die de loyaliteit van de klanten versterkt. Dit wordt ondersteund door de intelligente en eenvoudige functionele structuur van ATHENA.

Met slechts een paar klikken kunnen bouwdelen, materialen, layers en eigenschappen van de bouwdelen worden aangepast in seconden. “Het kan zijn dat we vandaag met ATHENA veranderingen hebben doorgevoed in slechts enkele minuten, waar we hiervoor hetzelfde bereikt haddden in wellicht uren,” legt Jens Krüger uit, Managing Director van geveltechnischtekenbureau Krüger GmbH. Het bedrijf schat in, dat door de invoering van ATHENA per engineer, het ongeveer 400 uur werk per jaar bespaart.  Voor de eerste ontwerpen van een project, stijgt dit cijfer met een verdere 50 procent tot 600 uur werk per werknemer. Dit komt neer op 12 uur per week. ATHENA zorgt voor de kwaliteit van tekenwerk en optimaliseert processen op een zeer professioneel niveau.

Naast ATHENA biedt CAD-PLAN GmbH zijn CAD-gebruikers ook andere diensten aan, zoals professionele ondersteuning en training. De samenwerking met diverse partners, van CAD-PLAN, is ook van groot belang voor Jens Krüger. Deze benadrukt ook de interface naar LogiKal en de 3D-tool voor het  maken van driedimensionale modellen.  ATHENA heeft de productiviteit van de onderneming duurzaam verhoogd. Jens Krüger is er ook zeker van, dat ATHENA een belangrijk onderdeel heeft uitgemaakt van de groei van het bedrijf in de afgelopen jaren: “We kunnen op een gestructureerde en effectieve manier werken, waardoor we kunnen concurreren, grotere opdrachten kunnen aannemen en organisatorisch groeien. Door middel van ATHENA, hebben we een zeer hoge kwaliteit van de tekenwerk, die we gebruiken als een voordeel ten opzichte van onze concurrenten in de markt.”  

Tekst en beeld: CAD-PLAN, Bernadette Grimmenstein

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details