Platform over gevels, glas & daken
Innovatieve partner voor zowel timmerfabriek als profielhuis
Met logistiek in eigen beheer maakt Venster Techniek levertijden waar.

Innovatieve partner voor zowel timmerfabriek als profielhuis

Het bedrijf dat in 1999 begon als toeleverancier voor de kozijnindustrie, ontwikkelde en produceerde vervolgens zijn eigen producten en is inmiddels uitgegroeid tot dé innovatieve partner voor zowel de timmerfabrieken als de profielhuizen. We hebben het over Venster Techniek. “Met ruim 20 jaar ervaring bieden we klantgerichte oplossingen, zoals dorpels, glas-aanslagprofielen en dichtingsprofielen voor zowel houten als kunststofkozijnen,” zegt Jurgen Rensen, directeur bij Venster Techniek.

V.l.n.r. Thomas de Jong, Jurgen Rensen en Herben Heino van Venster Techniek.

Duurzame relaties

“Door ons in het proces van onze klanten te verdiepen, kunnen we de meest optimale oplossing bieden en de hoogste kwaliteit leveren in producten en service. Zo ontstaan duurzame relaties. Samen met onze klanten ontwikkelen we nieuwe (maatwerk) concepten voor hoogstaande technische innovaties.” De eisen in de bouw worden steeds hoger, constateert Rensen. “Met de Wet Kwaliteitsborging die eraan zit te komen, realiseren kozijnfabrikanten zich dat ze productaansprakelijk zijn en zoeken meer en meer naar oplossingen waar ze achter staan in plaats van klakkeloos te volgen wat er in de bestekken staat geschreven. Een goede zaak,” volgens Rensen. Hij merkt ook dat de levertijden naar de markt toe korter worden terwijl toeleveranciers juist minder flexibel zijn door een gebrek aan grondstoffen. “Gelukkig hebben wij onze voorraadpositie goed op orde en met de logistiek in eigen beheer en dankzij een strakke controle over het proces, kunnen wij snel leveren.”

Venster Techniek heeft een goede voorraadpositie.

Hout

Venster Techniek ontwikkelt kwalitatief hoogwaardige onderdorpels voor houten kozijnen die voldoen aan de hoogste en meest recente eisen uit het bouwbesluit. “We overtreffen ze zelfs,” zegt Herben Heino, accountmanager bij Venster Techniek. “Een standaard houten hefschuifelement bijvoorbeeld haalt 150 Pascal. Onze combinatie van onderdorpel en hefschuifbeslag, waarin we het detail enigszins hebben aangepast, haalt zelfs 450 Pascal. Bovendien monteert het ook nog makkelijker in de fabriek. Al met al een optimaal presterend product.” Naast de onderdorpels voor de timmerindustrie heeft Venster Techniek nog vele aanverwante artikelen om het proces te optimaliseren, zoals glas- en aanslagprofielen, cilinders, maar ook de slimme deurclips. “Hiermee kan een element stabiel naar de bouwplaats getransporteerd worden én wordt het doormetselen voorkomen. We staan niet stil: op de komende editie van Polyclose in België introduceren we een nieuw dorpelsysteem met nóg meer mogelijkheden dan de huidige systemen.”

Een klantspecifiek bestelsysteem ontzorgt de klanten van Venster Techniek.

Kunststof

“Initieel richtte Venster Techniek zich op de houthandel, maar de verwerkers van de profielhuizen van kunststof kozijnen vragen ons om mee in oplossingen te denken,” zegt Thomas de Jong, accountmanager bij Venster Techniek. “In Nederland bepaalt de regelgeving dat toegangsdorpels laagdrempelig moeten zijn. Dit is niet standaard bij systeemhuizen, omdat Nederland een relatief kleine markt is. Daarom hebben wij, in nauwe afstemming met de profielhuizen, profiel specifieke laagreliëf onderdorpels voor kunststof kozijnen ontwikkeld. Uiteraard zijn deze inbraakwerend en uitgebreid getest op wind- en waterdichtheid. Bij de EEAL-onderdorpels kan een dubbele aanslag toegepast worden die zorgt voor een extra barrière, wat voor de wind- en waterdichtheid voor zowel binnen- als buitendraaiende deuren erg gunstig is. Dankzij ons directe beglazingssysteem op de dorpel hebben verwerkers de mogelijkheid om hun standaard glaslatten toe te passen. Deze EEAL-onderdorpels zijn ook beschikbaar in een inhaak/renovatie uitvoering. Ook voor de kunststof markt blijven we innoveren: eind dit jaar komt de hefschuifdorpel beschikbaar voor het Gealan profiel. Ook deze dorpel heeft een hoge wind- en waterdichtheid door een aantal slimme details. En dankzij een compleet voorgemonteerd product dat vanaf november leverbaar is, behoren vaste beglazing als vaste deur of zijlicht op de dorpel ook tot de mogelijkheden.”

Innovatieve oplossingen voor optimaal woongenot.

Vier zekerheden

“Om onze klanten verder te ontzorgen, hebben we een klantspecifiek bestelsysteem, waarin de detailleringen van de klant al zijn vastgelegd. Omdat de bestelling de basis is voor de productie, verloopt het efficiënter, is het minder foutgevoelig en dankzij korte levertijden bespaar je tijd in de werkvoorbereiding. Een volgende stap zal zijn dat het systeem rechtstreeks gekoppeld wordt met het werkvoorbereiderspakket.” Heino besluit: “Kies je voor ons, dan kies je voor een aantal zekerheden: een klantspecifieke oplossing, op tijd geleverd en optimaal afgestemd op het productie- en montageproces. Daarnaast zorgen onze innovatieve oplossingen voor een optimaal woongenot voor de eindgebruiker.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details