Platform over gevels, glas & daken
In de spotlights

In de spotlights

Unieke gevelreclame maakt een gebouw helemaal af. Tenminste als de reclame-uitingen met oog voor detail worden vormgegeven. Dat zegt Bertus Verbeek van Verbeek Reclame, gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren én monteren van gevelreclame in alle mogelijke vormen. Bertus gunt ons een kijkje in de keuken en neemt ons mee naar verschillende gerealiseerde projecten. En zeker niet de minste.

Verbeek Reclame is in korte tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de wereld van gevelreclame. “Het is het gevolg van onze unieke filosofie,” meent Bertus. “Als er een aanvraag wordt gedaan via onze website bijvoorbeeld (gevel-reclame.com) nemen we binnen een uur contact op voor het inplannen van een afspraak op locatie, bij voorkeur diezelfde week nog. Vervolgens gaan we zelf de gevel inmeten en zorgen we ervoor dat er binnen drie dagen een (grafisch) ontwerp op tafel ligt met offerte. Door het persoonlijke contact, het zelf inmeten én het snel kunnen schakelen, zijn we de concurrentie per definitie een stap voor.”

Het logo van toeristenattractie This is Holland in Amsterdam bestaat uit grote geborstelde
RVS-doosletters die de ronding van het pand volgen.

 

This is Holland

Van onverlichte freesletters tot verlichte doosletters voor de bakker om de hoek tot grote multinationals en overheidsinstanties, het werkveld van Verbeek Reclame is breed. Bertus: “We merken de laatste jaren dat er gelukkig steeds meer aandacht is voor het ontwerp van gevelreclame, in lijn met het ontwerp van het gebouw. In het ontwerp houden we vaak rekening met de visie van de architect. Een mooi voorbeeld daarvan is het logo van toeristenattractie This is Holland in Amsterdam, vlakbij het IJ. Een ingewikkelde klus, vanwege de esthetische schil die is uitgevoerd in een gespannen doek. We hebben een metalen frame op de draagconstructie van het doek geplaatst waarop de grote geborstelde RVS-doosletters zijn aangebracht die de ronding van het pand volgen. De letters zijn voorzien van een speciale coating – voor een betere bescherming tegen de weersinvloeden – en zijn indirect verlicht, wat zorgt voor een gedistingeerde uitstraling.”

Voor Vrije School De Zonnewende in Zutphen heeft Verbeek Reclame het logo uit Douglas-hout gefreesd.

 

Een ander voorbeeld van een logo dat qua uitstraling nauw aansluit op de gevel is dat van Vrije School De Zonnewende in Zutphen. “Hier is het logo uit Douglas-hout gefreesd, vergelijkbaar aan het gebruikte gevelmateriaal. Het hout is voorzien van een beits in acht verschillende kleuren, zodanig dat de houtnerf zichtbaar blijft.” Een andere trend die Bertus constateert is de populariteit van de aloude neonletters. Verbeek Reclame steekt ze echter in een nieuw jasje met LED-verlichting. “Ook worden we regelmatig gevraagd om het interieur van bijvoorbeeld een kantoorpand door middel van signing (fotobehang, sfeerbeelden, 3D-logo, enz.) aantrekkelijker te maken. Zowel de binnen- als buitenreclame verzorgen we volledig in eigen beheer met eigen monteurs en hoogwerkers 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details