Platform over gevels, glas & daken
Hydro neemt Hueck over

Hydro neemt Hueck over

Hueck is een familiebedrijf en leverancier van aluminiumsystemen en geëxtrudeerde aluminiumprofielen, met hoofdkantoor in Lüdenscheid, Duitsland.  Het bedrijf telt 500 werknemers en heeft twee extrusiepersen en een gieterij. Hueck heeft twee business units: Hueck Extrusion en Hueck Systems.

De overname zal de positie van Hydro Extrusions in Europa versterken en aanvullen. Zij zal Hydro Building Systems met de merken SAPA en WICONA versterken in Duitsland en andere Europese markten, waardoor zij haar klanten een kwalitatieve dienstverlening kan bieden met een nog meer uitgebreid productaanbod en innovatieve producten.

Hueck Systems is voornamelijk actief in Duitsland, het grootste segment van de Europese markt voor bouwsystemen, en heeft 60 jaar ervaring in ‘German Engineering’. Het is gespecialiseerd in de ontwikkeling van oplossingen voor ramen, deuren en gevels voor de bouwsector en heeft een distributieplatform in zijn hoofdvestiging Lüdenscheid. Behalve in Duitsland is Hueck ook actief in Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Nederland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk, alsook in andere markten dankzij hechte partnerschappen.

Hydro Building Systems levert innovatieve duurzame aluminium oplossingen voor ramen, deuren en gevels, en is toonaangevend door te streven naar een volledig circulaire economie. Onze merken SAPA en WICONA ontwikkelen en verdelen geavanceerde aluminium bouwsystemen voor alle soorten gebouwen. Met 3200 werknemers streeft Hydro Building Systems naar duurzaamheid en de ontwikkeling van nieuwe duurzame oplossingen, die ten minste 75 procent gerecycled en 95 procent recyclebaar materiaal bevatten – waardoor de materiële impact op de levenscyclus van een gebouw wordt verminderd.

“Samen zullen Hueck en Hydro Building Systems onder de merken SAPA en WICONA zich als één bedrijf focussen op duurzaamheid, lokale aanwezigheid en technische expertise. Met de overname van Hueck blijft onze missie ongewijzigd. Wij zetten ons verder in om onze klanten te helpen bij het vinden van nieuwe opportuniteiten en het realiseren van hun bouwprojecten. Dankzij onze vakkennis en continue focus op hun business en de kwaliteit van onze producten, zullen wij de partner zijn die onze klanten nodig hebben om hun doelen te bereiken,” zegt Senior Vice President Henri Gomez, die aan het hoofd staat van Hydro Building Systems.

De voltooiing van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk en wordt verwacht tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details