Platform over gevels, glas & daken
Hout met karakter

Hout met karakter

De vraag naar kennis in hout en houtbouw neemt toe. En dat is precies wat Gras Wood Wide biedt. Aan het woord is Sven Gras, zoon van eigenaar Harry Gras en als productmanager en verkoper werkzaam in het familiebedrijf.

Al sinds 1868 wordt de expertise in hout van generatie op generatie doorgegeven. Sinds 2017 is Gras Wood Wide de overkoepelende naam en wordt de zesde generatie Gras klaargestoomd om straks het stokje met hedendaagse kennis en kwaliteit over te nemen. Sven Gras: “Ik ben dankbaar dat ik deel mag uitmaken van het bedrijf en de rijke geschiedenis die wij in De Zaanstreek hebben in de houtbouw.” De Zaanstreek, van oudsher de bakermat van de houtindustrie, biedt met het vlakke Zaanse land waar de wind vrij spel heeft, een unieke standplaats voor honderden houtzaagmolens. “Niet zo vreemd dus, dat wij onze oorsprong hebben in deze streek!”

Villapark De Steenen Poort in Houten, waar bij de bouw van de woningen o.a. PEFC gecertificeerd Zaans Zwart van Gras Wood Wide is toegepast.

 

Diepgeworteld

Gras Wood Wide bestaat uit drie verkoopdivisies: Houtimport Gras, de Noord Europese Houtimport en Gras Gevelproducten, die samen aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout importeren, bewerken en leveren. Voor de Nederlandse markt levert het bedrijf specifieke gevelconcepten zoals Zaans Zwart en Royal Wood Marnar Bruk. “Het handelen zit diepgeworteld,” vervolgt Sven Gras en verwijst naar het Wood Wide Web: daarin communiceren bomen met elkaar, wisselen ze voedingsstoffen uit en kunnen elkaar zelfs helpen. “Het staat symbool voor de manier waarop wij binnen de verschillende divisies in contact staan met elkaar: van het ruwe product tot aan het daadwerkelijke kant en klare gevelproduct.”

Zaans Zwart geeft de gevels een unieke en bijzonder karaktervolle uitstraling.

 

Duurzaam beheerde bossen

Sven Gras legt uit dat de kwaliteit van hout begint bij het groeigebied. “Zo wordt ons vurenhout, afkomstig van de fijnspar uit het noorden van Scandinavië, met zorg geselecteerd, gedroogd en daarna geschaafd en geprofileerd zodat deze zowel verticaal als horizontaal toegepast kunnen worden. Wij hechten veel waarde aan aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout uit duurzaam beheerde bossen, zodat ook de volgende generaties van hout kan genieten.” Alle producten van Gras Wood Wide zijn FSC en PEFC gecertificeerd.

Voor een ultieme afwerking levert Gras Wood Wide ook hoeklatten zodat alles in stijl kan worden afgewerkt.

 

Zaans Zwart

Gras Wood Wide speelt in op de toenemende vraag vanuit de markt naar kant en klare gevelproducten, die een gevel karakter geven. Zo is daar Zaans Zwart: Noord Europees vurenhout met een traditionele koolteer-look. “Deze is erg in trek, maar de afwerking hierbij is cruciaal,” zegt Sven Gras. “We gaan voor kwaliteit waar we 100% achter staan.” Zaans Zwart onderscheidt zich met name door de kleurintensiteit en de afwerking. Het hout wordt allereerst voorzien van een houtverduurzamingsmiddel dat beschermt tegen blauwschimmel en houtrot bij bovengrondse toepassing (risicoklasse 3). Daarna volgen er twee afwerklagen (RAL9005) die 4-zijdig worden aangebracht, waardoor de duurzaamheid enorm hoog is. De zichtzijde is altijd bezaagd wat voor een betere verfhechting zorgt, daardoor is het hout beter bestand tegen weer en wind. Er zijn zeven modellen uit voorraad leverbaar.

Bijzonder karaktervolle uitstraling

Sven Gras noemt Villapark De Steenen Poort in Houten, waar bij de bouw van de woningen onder andere PEFC gecertificeerd Zaans Zwart in Zweeds rabat is toegepast. “De wijk ligt tegen de oude dorpskern aan en koestert haar geschiedenis. Zaans Zwart geeft de gevels een unieke en bijzonder karaktervolle uitstraling.” Voor een ultieme afwerking levert Gras Wood Wide ook hoeklatten zodat alles in stijl kan worden afgewerkt. Andere RAL-kleuren op projectbasis is ook mogelijk en Gras Wood Wide kan voor elk budget een kant en klaar gevelproduct leveren. “Van onze houtproducten kunnen ook schuren, hallen, boerderijen, overkappingen etc. gemaakt worden. Bekijk vooral onze vernieuwde website voor meer informatie en andere houten gevelconcepten,” besluit hij.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details