Platform over gevels, glas & daken
Hoogwaardige kunststof gevelbekleding met houtlook: de details maken het verschil

Hoogwaardige kunststof gevelbekleding met houtlook: de details maken het verschil

Wist je dat er kunststof gevelbekleding bestaat met de karakteristieke look&feel van hout, die duurzaam, weerbestendig én onderhoudsvrij is? AlterWood biedt met Millboard het perfecte alternatief voor hout waarmee de gevel jarenlang mooi blijft. En om het geheel er nóg mooier uit te laten zien, zijn er diverse afwerkingsmaterialen beschikbaar. Want de details maken het verschil!

De Millboard planken van AlterWood kunnen op de gevel, maar ook als buitenvloer toegepast worden.

Millboard planken kennen een lange levensduur, zijn makkelijk te monteren, worden duurzaam geproduceerd én zijn onderhoudsvrij. “Maar bovenal zijn ze esthetisch erg fraai”, zegt Patrick Smidt, eigenaar van AlterWood. “En bij een prachtige gevel, hoort een strakke afwerking.”

Strakke afwerking

“Om hoeken, (dak)randen, raam- en deurkozijnen perfect af te werken, bieden we diverse producten, die uiteraard geheel passend zijn bij de diverse gevelbekleding collecties van Millboard. Zo hebben we diverse algemene componenten, zoals start- en sluitprofielen en schroeven met een gekleurde kop die exact matchen bij de kleur van de gevelplanken.”

Een voorbeeld van een afwerkplank in de kleur Brushed Basalt, waarmee een fraaie en strakke afwerking gerealiseerd kan worden.

Hoekprofielen

“Verder bieden we speciaal ontworpen hoekprofielen om hoeken -zowel inwendig als uitwendig- perfect af te werken. Deze zijn snel en eenvoudig te installeren en hebben bovendien een speciale geperforeerde sluiting, die groot genoeg is ter bevordering van de ventilatie, maar klein genoeg om insecten te weren”, volgens Patrick. 

Sierlijsten

Daarnaast zijn er sierlijsten die gebruikt kunnen worden om randen rond ramen en deuren netjes af te werken. “Of de gevelbekleding nou horizontaal of verticaal is aangebracht, door sierlijsten toe te passen geef je je project een finishing touch en ontstaat er een fraai geheel”, zegt Patrick. “Wij adviseren de Millboard schroeven met gekleurde kop te gebruiken, zodat er een optimaal esthetisch resultaat ontstaat.”

Innovatief project

“Het is mooi om te zien dat er ontzettend veel mogelijk is met onze Millboard planken en afwerkingscomponenten”, zegt Patrick. “Want elk project is uniek.” Hij noemt een project dat hem echt aan het hart gaat en waar AlterWood een mooie bijdrage levert. “Het is een innovatief project waar meerdere bedrijven en Rico Verhoeven hun handen ineenslaan. Er wordt een pand gerenoveerd dat kwetsbare jongeren onderdak zal bieden. Wij leveren hier gevelbekleding in de kleur Brushed Basalt. De ‘geborstelde’ afwerking en de donkere, diepe blauwgrijze kleur zorgt voor een moderne en strakke uitstraling.” In de volgende editie meer over dit unieke project en de bijdrage van AlterWood!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details