Platform over gevels, glas & daken
Hoogwaardige isolatieoplossingen voor duurzaam en toekomstbestendig bouwen

Hoogwaardige isolatieoplossingen voor duurzaam en toekomstbestendig bouwen

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Zeker in de bouw. Kijken we naar haalbare duurzaamheid, dan gaat het altijd om de juiste balans tussen de impact op mens, milieu én financiële middelen.

Veel bedrijven realiseren zich dat ook zij een belangrijke rol kunnen spelen als gaat om duurzaamheid in de bouw. Eén van die bedrijven is Kingspan, een wereldwijde speler op het gebied van bouwmaterialen. Duurzaamheid is dan ook één van de speerpunten van de organisatie. Zij zetten zich hiervoor in door op een ethisch verantwoorde manier, energiebesparende en betaalbare oplossingen voor de bouw te bieden.

Initiatieven en maatregelen

Ook uit vele duurzame initiatieven, zowel op groepsniveau als binnen Kingspan Insulation BV, blijkt dat duurzaamheid een grote rol speelt. Neem het Net-Zero Energy initiatief die de groep al in 2011 zelf initieerde en waarbij Kingspan zichzelf de opdracht heeft gegeven om in 2020 volledig energieneutraal te produceren. Kingspan kan met trots zeggen dat in 2018 wereldwijd al 75% van haar totale productie energieneutraal is. Ook in Nederland zijn sinds de oprichting van Kingspan Insulation al vele duurzaamheidsmaatregelingen genomen. Zo zijn de daken op de productielocaties in Tiel en Winterswijk voorzien van zonnepanelen, is de verlichting in de fabriekshallen voorzien van LED-verlichting en is het wagenpark verduurzaamd. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste Euro VI-motoren om de uitstoot van stikstof en fijnstof tot een minimum te beperken. Bovendien zijn de productielocaties ISO 14001 gecertificeerd, waaruit blijkt dat milieurisico’s worden beheerst en gereduceerd.

Kingspan Insulation Artikel Vakblad Gevel Bouw Nederland

Duurzaamheid was één van de speerpunten voor de bouw van de Geelong Bibliotheek, waarbij de keuze is gevallen op de Kooltherm K12 Frameplaat en de Kooltherm K10 Plafondplaat. (Beeld: Emma Cross Photographer)

 

Meer dan duurzaam produceren

Maar Kingspan wil méér dan duurzaam produceren. Ze is ook zeer betrokken met de lokale gemeenschap. Zo sponsort Kingspan Insulation lokale sportverenigingen en stelt ze haar wagenpark en materialen beschikbaar om andere lokale en maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Ook zetten de medewerkers van Kingspan Insulation zich in als vrijwilligers om lokale goede doelen te ondersteunen. Op deze manieren draagt Kingspan Insulation haar steentje bij als het gaat om mens en milieu.

Duurzame materialen

De isolatiematerialen van Kingspan Insulation zelf zijn ook zeer duurzaam. Niet alleen besparen ze enorme hoeveelheden CO2 in de toepassing, ze leveren ook financiële voordelen op. Door de hoge isolatiewaarden kan slanker gebouwd worden en is er minder materiaal nodig voor afwerkingen, wat uiteindelijk in bouwkosten scheelt.

De isolatiematerialen nemen minder ruimte in bij transport, wat weer financiële en milieukundige voordelen oplevert.

Kingspan Insulation Artikel Vakblad Gevel Bouw Nederland

Niet alleen is Kooltherm isolatie een hele duurzame keuze qua materiaal, maar het biedt ook financiële voordelen. Zo konden bij dit project in Utrecht ruim 800 portiekwoningen overgaan van energielabel E of F naar energielabel A op de bestaande fundering.

 

Door te kiezen voor de Kooltherm producten van Kingspan Insulation, kies je voor een duurzame isolatieoplossing. Voor elke gevel en elke toepassing is er een oplossing met de juiste specificaties. Zo is de Kooltherm K108 Spouwplaat voorzien van een aluminium cachering. Door de extra reflectiewaarde die hiermee bereikt wordt, kunnen hoge isolatiewaarden gehaald worden in spouwmuren. De Kooltherm K15 Vliesgevelplaat is speciaal ontwikkeld voor vliesgevels. Deze beschikt over een zwarte cachering. Het zorgt niet alleen voor een mooie afwerking achter de vliesgevel, maar beschikt ook over een Euro brandklasse B op het product zelf. Voor toepassingen die damp-open moeten zijn, is de Kooltherm K12 Frameplaat te gebruiken. Uitermate geschikt voor houtskeletbouw. Al deze producten beschikken over het DUBOkeur. Deze certificering toont op basis van een Life Cycle Analysis (LCA) aan dat Kooltherm een zeer duurzame keuze is. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details