Platform over gevels, glas & daken
Hoogwaardig slank gevelprofiel in stalen uitvoering nu ook in draai-kiep

Hoogwaardig slank gevelprofiel in stalen uitvoering nu ook in draai-kiep

Steeds vaker wordt industrieel erfgoed met meer creativiteit dan ooit tot leven gewekt. Door het toepassen van nieuwe gevelprofielen met een authentieke industriële uitstraling blijft de ziel van oude gebouwen behouden. Initieel is dat de gedachte geweest achter de ontwikkeling van de RP-ISO FINELINE. Een range slanke stalen gevelprofielen, ontwikkeld door RP-Technik uit Duitsland.

We zien dat steeds meer architecten een vergelijkbare industriële look willen creëren. Daarnaast wordt er steeds meer gewerkt met transparantie en is een slank aanzicht van gevelprofielen een must. Johan Camps, directeur en Rens Demarteau, adviseur gevelsystemen van Sanoco | RP-Technik BE / NL, lichten toe waarom staal in zulke gevallen ideaal is. “Architecten zijn op zoek naar een zo slank mogelijke oplossing en wij kunnen die bieden.”

Hoogwaardig slank gevelprofiel in stalen uitvoering nu ook in draai-kiep

Sanoco is totaalleverancier van gecertificeerde gevelsystemen, compleet met alle toebehoren en bouwbeslag.

 

Staal is ideaal

“De eisen worden steeds hoger en staal wordt steeds interessanter. Het nieuwe RP-ISO FINELINE-profiel is rank en slank, solide, biedt hoge isolatiewaardes en is geschikt voor het dragen van hoge glasgewichten. Dit nieuwste en modernste staalsysteem is daardoor uitermate geschikt voor ramen-, deuren- en grote glasvlakken. Ook ideaal in de hedendaagse architectuur waar een groot glasgewicht door een slank profiel moet worden gedragen.”

Hoogwaardig slank gevelprofiel in stalen uitvoering nu ook in draai-kiep

Systeemuitbreiding van de RP-ISO-FINELINE-vensters, de draaikiep- stolpoplossing.

 

Draaikiep-stolpsysteem

“Eerder waren alleen klassieke draairichtingen verkrijgbaar binnen de RP-ISO FINELIN-range. Maar omdat het systeem steeds vaker wordt toegepast in de luxere villa- en kantoorbouw, werd het tijd om ook een draaikiepsysteem in ons assortiment te hebben. Het nieuwe draaikiepsysteem is van extreem hoge kwaliteit én extreem slank (60 mm). Indrukwekkend qua uiterlijk en ontwerp, zodat de architect de industriële look met dit systeem perfect kan benaderen. Bij Sanoco | RP-Technik BE / NL staat een demoversie waar goed te zien is hoe het RP-Technik gelukt is om het raam verdiept in het profiel te leggen en daarmee de oorspronkelijke uitstraling te behouden.”

Esthetische glaslatten

“Ook onderscheidt het systeem zich ten opzichte van anderen door de toegepaste glaslatten. Deze zijn in het systeem te klikken zonder dat er geschroefd hoeft te worden. Dat geeft niet alleen een ongekende vormgevingsvrijheid, maar ook een groot productie- en montagegemak.” Camps besluit: “Uniek is dat wij zelfs schuine en L-vormige glaslatten kunnen leveren in dit kliksysteem wat alleen in de RP-ISO FINELINE technisch mogelijk is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details