Platform over gevels, glas & daken
Hoogwaardig en duurzaam isoleren in hoogbouw

Hoogwaardig en duurzaam isoleren in hoogbouw

Ook in Nederland wordt er steeds meer de hoogte in gebouwd. De woningnood in de randstad en de beperkte ruimte resulteert in meer en meer hoogbouwprojecten. Bij hoogbouw zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Zeker als het gaat om de veiligheid van de bewoners. Om deze reden gelden er ook andere regels voor hoogbouw. Kingspan Insulation, leverancier van hoogwaardige isolatiematerialen, heeft voor hoogbouw een speciale, hoogwaardige en bovendien duurzame isolatieoplossing.

Van laagbouw naar hoogbouw

“Ook wij zien deze trend,” zegt Dennis van Lit, Specifications Manager bij Kingspan Insulation. “We zien een behoorlijke stijging als het gaat om vragen over en aanvragen voor onze Kooltherm K15 Vliesgevelplaat. Dat is op zich ook niet vreemd. De Kooltherm K15 Vliesgevelplaat is de enige hardschuim isolatieplaat die geschikt is voor vliesgevels én beschikt over een brandklasse B. En dit is natuurlijk erg belangrijk als het gaat om hoogbouw. Naast dat deze isolatieplaat beschikt over de juiste brandklasse zijn er uiteraard ook alle overige voordelen van hoogwaardig isoleren.”

Dennis van Lit, Specifications Manager bij Kingspan Insulation.

 

Meer ontwerpvrijheid dankzij hoogwaardig isoleren

“Zeker voor architecten is het een voordeel om te ontwerpen met de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat. Door de lage lambda-waarde kan er met minimale dikte al een hoge isolatiewaarde worden gehaald. Bovendien is deze resol hardschuim plaat zeer licht van gewicht, waardoor er minder ankers nodig zijn. Dit scheelt niet alleen in de bouwkosten, maar geeft de architect ook meer ontwerpvrijheid.”

Gezondere gebouwen dankzij hoogwaardig isoleren

“Niet alleen heeft de architect meer ontwerpvrijheid. Ook de gebruikers profiteren van de lage lambda-waarde. Doordat er minder dik isolatiemateriaal nodig is, worden constructies slanker, waardoor er ook meer natuurlijk daglicht binnen kan treden. En dit is voor zowel commercieel als particulier gebruik erg belangrijk. Werknemers die meer natuurlijk daglicht krijgen zijn productiever. Daglicht is belangrijk voor de aanmaak van vitamines en zorgt voor een fit en goed gevoel. En met alle tijd die we binnen doorbrengen is het dus wel zo handig om zoveel mogelijk van dit licht naar binnen te halen.”

Kooltherm K15 Vliesgevelplaat.

 

Meer opbrengst voor de opdrachtgever dankzij hoogwaardig isoleren

“Bovendien zorgt slank isoleren voor meer binnenruimte. Dat betekent meer kosten voor afwerkingen aan de binnenzijde, maar ook meer opbrengst als het gaat om verhuurbaar of verkoopbaar oppervlak. Zeker in de randstad, waar de meeste nieuwe hoogbouw plaats vindt, levert dit behoorlijk wat winst op. Hierdoor is de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat ook een zeer rendabele keuze.”

De duurzame keus in isolatiemateriaal voor hoogbouw

Kiezen voor de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat is dus interessant voor de architect, de bewoner, de aannemer en de opdrachtgever. Maar de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat is ook een interessante keuze voor het milieu. De Kooltherm K15 Vliesgevelplaat beschikt namelijk over een DUBOkeur. Dit is een keurmerk van het NIBE die op basis van een Life Cycle Analysis (LCA) bekijkt welke bouwproducten het meest duurzaam zijn binnen een bepaalde toepassing. Dit maakt de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat tot hét ideale isolatiemateriaal voor vliesgevels.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details