Platform over gevels, glas & daken
Het middelpunt van de softwarewereld​
Met LogiKal van Orgadata kunnen raam- en gevelfabrikanten gebruikmaken van de beste aansluitingen op de productiemachines.

Het middelpunt van de softwarewereld​

Goede verbindingen zijn belangrijk. In figuurlijke zin geldt dit ook voor softwareoplossingen. Software is pas echt goed als het kan interageren met andere programma’s in het bedrijf. Dat betekent: interfaces met andere softwareoplossingen zijn een vereiste. LogiKal, het programma waarmee vakmensen eenvoudig ramen, deuren en gevels kunnen plannen en produceren, is zo’n software met vele integraties. 

De gegevens van de belangrijkste leveranciers zijn geïntegreerd in LogiKal. (Beeld: Jakob Proessdorf)

Dankzij de koppelingen met andere softwareoplossingen gebruiken veel raam-, deur- en gevelfabrikanten LogiKal om hun hele dagelijkse leven in kaart te brengen. Voor hen is LogiKal het centrum van hun softwarewereld. In LogiKal zijn er onder andere interfaces naar alle bekende productiemachines en naar verschillende ERP- en CAD-systemen. Bezoekers van de vakbeurs GEVEL in Utrecht kunnen met eigen ogen zien hoe goed LogiKal aansluit bij andere programma’s: op standnummer 04.D020 presenteert Orgadata haar samenwerking met het bedrijf ISD Benelux en haar tekenprogramma HiCAD. Bezoekers zullen ervaren hoe eenvoudig het is om een ​​element in LogiKal te maken en vervolgens de 3D-mogelijkheden van HiCAD in de tekening te gebruiken.

Magische hand

Bijzonder waardevol is dat de verbinding tussen LogiKal en HiCAD werkt op basis van een zogenaamde bidirectionele real-time interface. De twee programma’s wisselen bijna automatisch informatie met elkaar uit. Als bijvoorbeeld een dimensie wordt gewijzigd in LogiKal, past de tekening in HiCAD zich onmiddellijk aan alsof hij door een magische hand wordt geleid. Dit voordeel kan ook worden gebruikt in de tegenovergestelde richting van HiCAD naar LogiKal. “Dit is mogelijk omdat beide programma’s toegang hebben tot dezelfde datapool van LogiKal”, legt Paul Thyssen van Orgadata uit. “Dankzij zo’n real-time interface worden de werkstappen aanzienlijk verminderd, aangezien elke medewerker de gegevens niet meer zelf hoeft in te voeren. Dit bespaart tijd en verhoogt de veiligheid omdat iedereen altijd met dezelfde data werkt.”

In LogiKal 12 bereiken 3D-weergaven een geheel nieuwe dimensie. (Beeld: Dora Schneider)

Versie 12

Bezoekers van de beurs GEVEL kunnen op de stand de nieuwe versie van LogiKal 12 ervaren, die Orgadata vol vertrouwen prijst als ‘de beste LogiKal aller tijden’. Wat maakt de 12-versie zo speciaal? “We hebben LogiKal volledig opnieuw opgebouwd”, antwoordt Paul Thyssen. “Dat betekent dat we bijvoorbeeld het projectcentrum hebben herbouwd, een nieuwe 3D-weergave hebben geïntroduceerd in de elementinvoer, het bedieningsconcept verder hebben verbeterd en nog veel meer. De navigatie is nauw verwant aan de huidige Microsoft Office-producten en dat is voor onze gebruikers, die bekend zijn met de werking van de Office-oplossingen, een groot voordeel. Gebruikers zullen zich meteen vertrouwd voelen met de nieuwe LogiKal, ook al is het ontwerp zo veranderd. Alles verloopt in de 12-versie nog sneller en intuïtiever. En alle functies zijn ook direct in de nieuwe omgeving terug te vinden. Iedereen die versie 11 kon gebruiken, kan versie 12 ook heel snel gebruiken. De logica achter beide versies is hetzelfde, ook al ziet het er in de toekomst anders uit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details