Platform over gevels, glas & daken
Het beste van vier werelden in één paneel

Het beste van vier werelden in één paneel

Kingspan heeft recent een nieuwe lijn geïsoleerde gevelpanelen geïntroduceerd. Het AWP Supreme gevelpaneel met QuadCore™ combineert het beste van vier werelden: 60 minuten brandwerendheid zonder in te leveren op design en duurzaamheid, 40 jaar garantie, maximale BREEAM scores en 20% snellere montage.

De investeringen die Kingspan de afgelopen jaren heeft gedaan op het vlak van product- en procesontwikkelingen lonen. “Zo zijn we er in geslaagd onze positie als voorloper op het gebied van brandveilige kunststofschuimen te bestendigen. Niet in het minst door de lancering van de QuadCore™ isolatiekern, tevens ook de basis van het nieuwe AWP Supreme gevelpaneel,” zegt Richard Kerkhoff, marketing- en communicatiemanager bij Kingspan Geïsoleerde Panelen. “Onze klanten zijn gebaat bij zekerheid op het gebied van kwaliteit, merk, garantie, technische ondersteuning en esthetiek. Het AWP Supreme paneel scoort niet alleen op het vlak van esthetiek en thermische prestaties, maar is ook de beste keus in brandveiligheid.”

Kingspan is de eerste fabrikant die een extreem lange constructieve en thermische garantie biedt op haar sandwichpanelen met QuadCore™ isolatie. (Beeld: Kingspan)

 

Luchtdicht en brandwerend

Kingspan hecht veel waarde aan een efficiënte gebouwschil die goed geïsoleerd en luchtdicht is, en die bijdraagt aan de duurzaamheid en veiligheid van het gebouw. “De QuadCore™ isolatietechnologie is een innovatie op het gebied van hardschuim isolatie,” stelt Kerkhoff. “Het is een door Kingspan zelf ontwikkeld hybride schuim met een kleinere, gesloten celstructuur. Daarmee worden nog betere isolatiewaarden behaald met dunnere panelen. Daarnaast zijn de Kingspan panelen perfect geschikt voor gevels die een hoge mate van brandwerendheid vereisen, zonder in te boeten op esthetiek. Een AWP Supreme paneel van 150 mm dik en 7,5 meter lang biedt bijvoorbeeld een brandwerendheid van wel 60 minuten, zonder extra montagevoorwaarden zoals schroeven of kit in de langsnaad. Dat geldt ook voor toepassingen van het paneel als brandscheidingswand (met een paneeldikte van 150 mm en een overspanning tot 4 meter).”

De AWP Supreme gevelpanelen zijn snel en eenvoudig te installeren met behulp van mechanische hefapparatuur en een efficiënt installatieproces met enkelvoudige bevestiging (Beeld: Kingspan)

 

Snelle montage

In tegenstelling tot traditionele bouwsystemen bestaan de Kingspan geïsoleerde sandwichpanelen uit één enkelvoudig component. Ook de AWP Supreme gevelpanelen zijn snel en eenvoudig te installeren met behulp van mechanische hefapparatuur en een efficiënt installatieproces met enkelvoudige bevestiging. Montage verloopt volgens Kerkhoff tot wel 20% sneller door grotere overspanningen en minder bevestigingspunten. “Het AWP Supreme gevelpaneel wordt onzichtbaar gemonteerd, zowel verticaal als horizontaal (afhankelijk van de profilering) en kan zelfs gebogen worden uitgevoerd. Omdat er geen aanvullende montagevoorwaarden nodig zijn, verloopt de montage heel eenvoudig. Daarnaast zijn de AWP Supreme panelen dermate stabiel dat ze grote overspanningen toelaten in de voornoemde brandwerende toepassingen.”

Kingspan is de eerste fabrikant die een extreem lange constructieve en thermische garantie biedt op haar sandwichpanelen met QuadCore™ isolatie. “We garanderen dat de panelen tot veertig jaar ‘as built’ blijven functioneren en leveren bovendien een belangrijke bijdrage op gebied van circulariteit en BREEAM,” besluit Kerkhoff. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details