Platform over gevels, glas & daken
Groei leidt tot productievergroting

Groei leidt tot productievergroting

Intal uit Opmeer heeft de voormalige productielocatie van Kloeckner Metals ODS Horst per 1 mei van dit jaar overgenomen. Hierbij zijn alle personeelsleden overgegaan en de locatie opereert voortaan onder de naam Intal Producties Zuid BV.

boijmans_mockup_014_klein_d93a1591 kopiërenDe productielocatie beschikt over een uitstekend geoutilleerd machinepark en vakkundig personeel.

De vestiging in Horst is in 2015 door Jan Drissen opgezet. Dit gebeurde in opdracht van Kloeckner Metals ODS met als doel om handel in speciale profielen en productie van aluminium ramen en deuren te genereren. Door het wegvallen van de handel in profielen bleef echter alleen de productie over waarmee het niet langer paste in het strategisch beleid van Kloeckner Metals ODS.

Beide partijen zijn content met deze ontwikkeling. Hierdoor blijft de werkgelegenheid in Horst aan de Maas en omgeving behouden en heeft Intal de door enorme groei noodzakelijke vergroting van de eigen productie verkregen. De productielocatie beschikt over een uitstekend geoutilleerd machinepark en vakkundig personeel, en is hiermee in staat grotere projecten voor zowel Intal als externe gevelbedrijven te produceren.

Met overname is ook het onderhanden werk voor het nieuwe Boijmans Van Beuningen depot naar Intal Producties overgegaan. De stalen vliesgevelpuien zijn door Kloeckner Metals ODS ontwikkeld in opdracht van Sorba Projects dat verantwoordelijk is voor de totale gevel.

Het omvat de levering van de stalen Jansen Viss doorzicht elementen. Hierbij zijn de stijlen in meerdere radii gebogen. Ook de regels zijn tweedimensionaal gebogen met als doel om de dubbel gekromde C4 inbraakwerende structurele beglazing op te kunnen nemen. De eerste raamelementen zijn vanaf november dit jaar op de bouw geleverd en de totale oplevering van het Depot Boijmans van
Beuningen is gepland voor 2020.   

Tekst: Rob Buchholz    Beeld: Intal
Uitgelichte afbeelding: 
De productielocatie beschikt over een uitstekend geoutilleerd machinepark en vakkundig personeel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details