Platform over gevels, glas & daken
Esthetische uniformiteit ondanks mix van systemen
Voor dit project heeft Primoclad in opdracht van aannemer PHB de Combi alle aluminium raam- en deursystemen geleverd en gemonteerd, zowel in het kantoor- als bedrijfsverzamelgebouw.

Esthetische uniformiteit ondanks mix van systemen

GKS ICT Solutions heeft recent zijn intrek genomen in het nieuwe hoofdkantoor in Elst. Voor een uniforme uitstraling van de raam- en deurkozijnen heeft Palazzo Architecten een beroep gedaan op Primoclad Europe. De leverancier van hoogwaardige gevel- en kozijnsystemen is in staat om een breed scala aan technische eigenschappen te verpakken in op het oog identieke systemen. Daar willen we natuurlijk meer van weten. Directeur Michel Warnaar geeft tekst en uitleg.

Voor een uniforme uitstraling van de raam- en deurkozijnen heeft Palazzo Architecten een beroep gedaan op Primoclad Europe.

De nieuwbouw van GKS ICT Solutions is een ontwerp van Palazzo Architecten. Het totale oppervlak bedraagt circa 3.200 m2 en bestaat uit een traditioneel gemetseld kantoorgebouw en een bedrijfsverzamelgebouw uit sandwichpanelen. “Onze systemen stonden al in het bestek voorgeschreven”, zegt Warnaar met gepaste trots. “Ondanks de mix van bouwmethodieken en het gebruik van verschillende kozijnsystemen kunnen we het uiterlijk ervan perfect op elkaar afstemmen. Dat wordt door veel architecten gewaardeerd.” Voor dit project heeft Primoclad in opdracht van aannemer PHB de Combi alle aluminium raam- en deursystemen geleverd en gemonteerd, zowel in het kantoor- als bedrijfsverzamelgebouw.

Innovatief product

Het bedrijfsverzamelgebouw is opgetrokken uit sandwichpanelen. Speciaal voor deze toepassing heeft Primoclad het Castellum-kozijnsysteem ontwikkeld. “Het is een bijzonder innovatief product omdat het in panelen of scheidingswanden geplaatst kan worden zonder hulpstaal (als achterconstructie) of stelkozijn”, legt Warnaar uit. “Doordat het kozijn standaard een vlakke afwerking heeft op de sandwichpanelen, is er geen extra zetwerkafwerking nodig rondom de kozijnen. Het Castellum-kozijnsysteem maakt het mogelijk om op elke willekeurige positie in de sandwichgevel een raam of deur te plaatsen. Ons advies is dan ook om eerst de gevel te dichten en daarna pas de sparingen te zagen. Dan komen wij ter plaatse om de kozijnen in de gevel te monteren. Op die manier kunnen we middelen in maatvoering, omdat we geen rekening hoeven te houden met de toleranties van de panelen. Zo weten we altijd een mooi gevelbeeld te creëren. Dat betekent dus ook dat we in bestaande sandwichgevels altijd achteraf een raam- of deurkozijn kunnen plaatsen.”

Het bedrijfsverzamelgebouw is opgetrokken uit sandwichpanelen. Speciaal voor deze toepassing heeft Primoclad het Castellum-kozijnsysteem ontwikkeld.

De vliesgevels en (verdiepingshoge) ramen en deuren in het kantoorgebouw komen ook uit de koker van Primoclad. “De aluminium profielen zijn optisch aangepast aan de uitstraling en afmetingen van het Castellum-kozijnsysteem”, zegt Warnaar. “Je ziet nagenoeg geen verschil aan de buitenkant, ondanks dat het technisch een heel ander kozijn is, ook qua bevestigingsmethodiek. De uitstraling is identiek. Voor een deel van de kozijnen hebben we ook nog gehoor gegeven aan een brandeis van 60 minuten. Het geeft opnieuw de veelzijdigheid aan van onze unieke producten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details