Platform over gevels, glas & daken
Esthetisch gebouwdesign gecombineerd met functionaliteit én duurzaamheid

Esthetisch gebouwdesign gecombineerd met functionaliteit én duurzaamheid

De Bouwbranche is meer en meer bezig met duurzaam bouwen. De wereld van de architectuur en het bouwen maakt zich op voor technologische vernieuwing én toekomstgerichte plannen.

“Moderne architectuur is onlosmakelijk verbonden met het optimaal benutten van daglicht,” zegt André Jansen, accountmanager bij Solarlux Nederland BV. Solarlux is gespecialiseerd in de ontwikkeling en uitvoering van op maat gemaakte flexibele beglazingssystemen, op het hoogste niveau in de markt. “Onze transparante systemen zijn écht toekomstgericht en zorgen dat natuurlijke elementen maximaal benut kunnen worden.”

Solarlux-kantoor in Nijverdal (NL). Met minimale toevoeging van energie, het gebruik van zonnepanelen en een warm/koudeopslag plus het toepassen van de eigen hoogwaardige producten is een waar co²mfort office ontstaan. En wordt een EPC van 0,44 behaald, wat uitzonderlijk laag is voor zo’n enorm kantoorgebouw.

 

Co²mfort office

Bij de ontwikkeling van het Solarlux-kantoor in Nijverdal is er gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen zoals zon, licht, water en lucht. “In feite is ons co²mfort office een proefopstelling geweest van onze eigen innovativiteit, uitgevoerd met onze eigen componenten.” Dat het concept succesvol is en navolging krijgt, blijkt uit het feit dat het inmiddels voor drie projecten door architecten is gekopieerd. Jansen: “Tevens is het als XL-variant toegepast bij onze hoofdvestiging in Melle (D). Met een oppervlakte van 58.000 m2 en het grootste geothermische veld voor warm- en koudeopslag, de dubbele gevel én het inzetten van onze hoogwaardige eigen producten, laten we zien dat we doen wat we beloven.” Het Solarlux-gebouw in Melle is reeds onderscheiden met diverse architectuurprijzen zoals de Iconic Award en de German Design Award.

De glazen Solarlux-vouwwand ECOLINE realiseert een perfect samenspel van stijlvol wonen en extra wooncomfort.

 

Eén systeem, vier varianten

Solarlux heeft met de ontwikkeling van haar eigen kantoren veel ervaring opgedaan hoe om te gaan met energie en prestatie. “Samen met de TU Delft, die de vestiging in Nijverdal mee ontwikkelde en monitort, hebben we deze ervaring ingezet wat resulteerde in het optimaliseren van ons profielsysteem. Met minder profielen meerdere disciplines bedienen en oplossingen bieden, dát is het doel.” Solarlux biedt nu vier nieuwe varianten:

De Solarlux-vouwwand toegepast bij project Oosterdokeiland in Amsterdam. (Beeld: Thea van den Heuvel)

 

ECOLINE: het smalst verkrijgbaar aluminium profielsysteem bij vouwwanden, veelgevraagd door architecten. De kern van het profiel is de Bionic turtle: een gepatenteerde multifunctionele thermische onderbreking die verschillende details verenigt.

HIGHLINE: speciaal voor grote afmetingen en triple glas.

WOODLINE: de glazen vouwwand met houten profielen zorgt voor een versmelting van het design met de natuur.

COMBILINE: de aluminium dekschalen zorgen voor een onderhoudsarme pui, terwijl het hout aan de binnenzijde een warme sfeer creëert.

Alle varianten bevatten dezelfde componenten voor het hang- en sluitwerk en het railloopsysteem. “Onze van oorsprong Duitse onderneming heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, maar mét behoud van de beproefde Solarlux kwaliteit: ‘Made in Germany’!” Jansen sluit af: “Licht laten toetreden, buitenruimtes creëren én energiebesparend bouwen: onze innovatieve systemen voor balkon- en gevelconcepten zijn in vele opzichten een aanwinst voor het gebouw.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details