Platform over gevels, glas & daken
Een langere levensduur dankzij lijnzaadolie

Een langere levensduur dankzij lijnzaadolie

Gras Gevelproducten is, als onderdeel van Gras Wood Wide, recent een samenwerking aangegaan met het Noorse bedrijf Marnar Bruk Royal. Deze laatste is gespecialiseerd in geïmpregneerde gevelproducten van Scandinavisch grenen. Bijzonder is dat het grenen een technische levensduur heeft van zestig jaar dankzij een ingenieus en tevens duurzaam bewerkingsproces.

Hout is hot, daar is ook Gerhard van Spijker, accountmanager van Gras Gevelproducten zich van bewust. “Ik verwacht dat de vraag naar houten gevelproducten alleen maar gaat toenemen. De consument staat meer open voor het toepassen van houten gevels, mede door de huidige klimaatvraagstukken. We hebben wat dat betreft de tijd nu extra mee en we krijgen dan ook hele positieve reacties over onze samenwerking met Marnar Bruk Royal.”

Scandinavisch grenen past prima bij een strakke uitstraling

 

Gekookt in natuurlijke lijnzaadolie

Gras Wood Wide handelt al ruim 150 jaar in grenenhout, Marnar Bruk Royal bestaat sinds 1976. Beide bedrijven kunnen dan ook buigen op jarenlange ervaring en kennis van houten gevelproducten. De technieken worden steeds beter. Zo wordt met de huidige technieken het gemak van weinig onderhoud gewaarborgd en is het veelzijdig toepasbaar. Waar Marnar Bruk Royal zich onderscheidt van gebeitst hout, is het bewerkingsproces. Allereerst wordt het onder hoge druk tot in de kern geïmpregneerd, vervolgens onder vacuüm in natuurlijke lijnzaadolie gekookt. Het vocht in het hout wordt vervangen door de olie. “Dit proces zorgt ervoor dat het hout een technische levensduur heeft van zestig jaar. Waar je bij beits na vijf tot zes jaar weer een nieuwe laag beits moet aanbrengen, hoeft dat bij dit hout in principe vanuit onderhoudsoogpunt pas na twintig jaar.” Marnar Bruk Royal is verkrijgbaar in zes kleuren. De kleuren Noors Zwart, Fjorden Grijs, Teer Bruin en Oker Geel zijn op voorraad leverbaar in diverse profielen. De kleuren Lava Rood en Neutraal zijn op aanvraag.

Op en top duurzaam

Marnar Bruk Royal grenenhout is meer dan duurzaam. Al het gebruikte hout is 100% PEFC-gecertificeerd. De productie gaat zeer milieubewust en heeft geen andere uitstoot dan pure waterdamp. De Royal-productiefaciliteiten worden gestookt met houtsnippers uit eigen schaverij. De Royal-olie die het hout beschermt, is een natuurlijke lijnzaadolie dat volledig vrij is van oplosmiddelen en alle overtollige olie wordt hergebruikt.

Het Scandinavisch grenen is geschikt voor ieder woningtype.

 

Meer houten gevelbekleding

Naast het nieuwe Marnar Bruk Royal produceert en levert Gras Gevelproducten massief houten gevelbekleding in allerlei standaard en maatwerk profileringen.  Denk hierbij aan de houtsoorten Pure Western Red Cedar, thermisch gemodificeerd Vuren en Grenen (Lunawood), Siberisch Lariks (Sila), Sealwood en Zaans Zwart. Deze producten kunnen naar wens worden bewerkt. Denk aan zagen, schaven, profileren, borstelen, op lengte korten, bundelen/merken en behandelen met een verf/beits of brandvertrager. Bij Gras Gevelproducten werken specialisten die kunnen adviseren over het beste hout en de juiste bewerking en afwerking voor de gevraagde toepassing voor zowel binnen als buiten. Het bedrijf zet nog een stapje verder want ook over hoe je het hout moet bevestigen, met welke materialen en middelen en wijze van onderhoud is alle kennis in huis.

Kennismaken met Gras Gevelproducten en haar nieuwste product Marnar Bruk Royal? Bezoek haar stand op GEVEL 2020, standnummer 1.B099.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details