Platform over gevels, glas & daken
Duurzaam dichte voegen verminderen de energiebehoefte

Duurzaam dichte voegen verminderen de energiebehoefte

De gebouwschil wordt vandaag de dag luchtdicht gedetailleerd. Dit helpt om energie te besparen, voorkomt tochtklachten, verbetert de geluidwering en voorkomt voortijdige achteruitgang van de constructie door inwendige condensatie. Stackser FR Therm DUO-sandwichpanelen zijn zorgvuldig gedetailleerd en dragen bij aan een optimale luchtdichting van de gebouwschil dankzij duurzaam dichte voegen.

Stackser is al twintig jaar leverancier van metalen dak- en gevelsystemen. Met een uitgebreid productengamma en de exclusieve levering van diverse mooie merken, kan Stackser als onafhankelijk leverancier kwalitatief hoogstaande dak- of gevelproducten leveren tegen een concurrerende prijs. Nieuw in het assortiment zijn de FR Therm DUO-sandwichpanelen. “Deze panelen zijn zo ontworpen dat een maximale bijdrage geleverd wordt bij het behalen van de gestelde Qv;10 eis,” zegt Chris Knuever van Stackser. “Door de uitstekende voegdichtheid daalt ook de ‘werkelijke’ energiebehoefte met wel 10% in vergelijking met vergelijkbare producten.”

Ironmaxx-Köln, Lager, Verwaltung, Fassade, Stahlbau, Zimmermann,

Stackser is al twintig jaar leverancier van metalen dak- en gevelsystemen. (Beeld: Ralph Richter)

 

Qv;10 rekentool

In de nieuwe BENG-eisen ligt de prioriteit niet op het opwekken van energie maar vooral op het beperken van de energiebehoefte. “Onze FR Therm DUO-sandwichpanelen sluiten daar naadloos op aan,” vervolgt Knuever. In samenwerking met DGMR heeft Stackser een Qv;10 rekentool ontworpen. Hierin worden de producteigenschappen van de sandwichpanelen, in combinatie met de overige componenten in de gebouwschil, omgerekend naar de specifieke eisen van een gebouw. Zie www.stackser.nl voor de Qv;10 rekentool.

Stackser heeft de luchtverliezen over de naden van de panelen door een onafhankelijk laboratorium (RWTH Aachen Universiteit) laten doormeten. Door te kiezen voor de FR Therm DUO-sandwichpanelen met luchtdichte voeg (DUO-afdichting) blijkt een zeer hoge luchtdichtheid te worden bereikt die ongevoelig is in de uitvoering. De DUO-afdichting voorziet namelijk in een zachte afdichtingsband die de verbinding vult voor thermische isolatie en een speciaal EPDM-afdichtingsprofiel. Deze combinatie zorgt voor de hoogste luchtdichtheid van 0,001 m3/h*m1 bij 10Pa.

fischertherm_plus_ml_carrier-kopieren

De DUO-afdichting voorziet in een zachte afdichtingsband die de verbinding vult voor thermische isolatie en een speciaal EPDM-afdichtingsprofiel.

 

Ongevoelig in uitvoering

Knuever: “De DUO-afdichting van het Stackser FR Therm DUO-sandwichpaneel behoudt ook zijn eigenschappen tijdens de installatie ter plaatse en heeft aanzienlijk hogere constructie- en assemblagetoleranties dan conventionele voegconstructies. Ook kan de duurzame afdichting eenvoudiger bouwtoleranties opnemen en voldoet aan de gestelde eisen bij een verminderde compressie van de voeg. De FR Therm DUO-sandwichpanelen hebben bovendien de beste trekbelasting op de markt. Deze eigenschappen zorgen voor een bovengemiddelde overspanning en dus besparingen in de montage en/of onderconstructie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details