Platform over gevels, glas & daken
Duitse degelijkheid in isolatieglas en glasveredeling

Duitse degelijkheid in isolatieglas en glasveredeling

Al vele jaren is Flintermann een sterke naam in zowel de Duitse als de Nederlandse gevelbouwsector. Behalve met de productie van isolatieglas onderscheidt het bedrijf zich op de markt met een sterke focus op ‘specials’, glasbewerkingen zoals gehard of gelaagd gebogen glas en gebogen isolatieglas in zelfs een driedubbele uitvoering. Een gesprek met Philipp Lammering, eigenaar van Flintermann, over de recente uitbreidingen en de interne logistieke efficiëntieslag die is doorgevoerd.

Flintermann Isolierglas GmbH en Flintermann Glasverdelung GmbH zijn gevestigd in Salzbergen in de deelstaat Nedersaksen, vlakbij de Nederlandse grens. De glasproducent uit 1866 (!) is sinds 1981 onderdeel van de Arnold Lammering Groep. Het familiebedrijf heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. “In de loop der jaren is de productie van het isolatieglas verder uitgebreid en naar een hoger niveau gebracht,” zegt Lammering. Door het uitbreiden van de activiteiten barstte de locatie in Rheine al snel uit zijn voegen. Reden om in 1993 te verhuizen naar de huidige locatie in Salzbergen. In 2008 werd er wederom uitgebreid en werd de firma Flintermann Glasveredelung GmbH opgezet om speciale glasbewerkingen te kunnen uitvoeren.

Master45 074

 

Hoge leverbetrouwbaarheid

De afgelopen decennia hebben we de nodige veranderingen en uitbreidingen doorgevoerd, resumeert Lammering. “Ook recent nog is er 5.000 m2 aan extra oppervlakte bijgekomen. Die extra ruimte is bedoeld om onze flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid nog verder te verhogen en om meer synergie te creëren tussen de twee bedrijven. Op die manier kunnen we ons nog sterker positioneren richting de gevelbouwsector. We beschikken over een behoorlijke voorraad en kunnen nu nog beter en flexibeler gebruikmaken van de wederzijdse specialismen van beide bedrijven. De interne logistiek is vele malen efficiënter geworden. En dat resulteert in nóg snellere levertijden, ook voor speciale glasbewerkingen. Omdat we het transport ook in eigen beheer verzorgen met eigen vrachtwagens bieden we onze klanten een maximale leverbetrouwbaarheid.”

Behalve met de productie van isolatieglas onderscheidt Flintermann zich op de markt met een sterke focus op speciale glasbewerkingen.

 

Flintermann wordt in Nederland vertegenwoordigd door Mark Augustijn. “Bij hem kunnen Nederlandse opdrachtgevers terecht voor passend advies over alle mogelijke soorten isolatieglas of speciale glasbewerkingen,” zegt Lammering. “Flintermann Glasveredelung maakt het schier onmogelijke toch mogelijk met de nieuwste technieken op het gebied van glasbewerkingen. Onze CNC-gestuurde machines maken zeer speciale producten die in heel Europa worden afgezet. Ook in Nederland hebben we al vele projecten mogen beleveren, waaronder recent voor diverse gebouwen in de Houthavens in Amsterdam.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details