Platform over gevels, glas & daken
De directe link tussen bureau en werkvloer, tussen tekening, voorbereiding en productie

De directe link tussen bureau en werkvloer, tussen tekening, voorbereiding en productie

Goede connecties zijn belangrijk en dat geldt ook voor computers en machines. Het softwarepakket Logikal van Orgadata, dat door heel wat raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers gebruikt wordt, zorgt voor de perfecte link tussen de computers in de kantoren en de CNC-machines op de werkvloer, ook bij bedrijven in de metaalverwerkende sector.

Die link tussen bureau en werkvloer, tussen tekening, voorbereiding en productie is als het ware dé kers op de taart van ontwerp- en berekeningssoftware Logikal. Het programma kan immers rechtstreeks de machines van verschillende fabrikanten aansturen. Daardoor is er geen extra programmering aan de machine nodig en dat verhoogt de efficiëntie. De digitale combinatie van componenten en profielen in het softwarepakket van Orgadata maakt het mogelijk om computer en machine met elkaar te laten communiceren. Als bijvoorbeeld voor een deur een bepaald profiel geselecteerd wordt en de tekenaar een slot uit de bibliotheek toevoegt, bepaalt de geometrie van het slot ook direct de bewerking die in het profiel moet gebeuren. De machine krijgt als het ware automatisch de informatie waar ze welke specifieke bewerking moet uitvoeren. Ze weet bijvoorbeeld precies waar ze in het profiel een sleuf voor het slot moet frezen of gaten voor de bevestigingsschroeven moet boren. Profiel, slot, schroeven en handgrepen passen perfect in elkaar. Orgadata heeft de succesvolle combinatie van de verschillende componenten letterlijk voorgeprogrammeerd.

Samenwerking met operatoren en machinefabrikanten

Bij de instelling van de machine werken de specialisten van softwarehuis Orgadata samen met de operator en de machinefabrikant. Daarbij kan de samenwerking tussen software en machine zelfs voor speciale toepassingen voorbereid worden. Als er tijdens de dagelijkse werking nog ongekende bewerkingen optreden, wordt het programma in nauw overleg aangepast. De directe link tussen de computer van de tekenaar en de machine via de software zorgt voor een verhoogde efficiëntie.

kopie-van-orgadata-cnc-3-kopieren

Het softwarepakket Logikal is een ideale oplossing voor de bewerking van profielen. (Beeld: Torsten Kollmer)

 

“Klanten vertellen ons telkens weer dat de productiviteit van machines door de besturing met onze software met ongeveer 30% toeneemt en dat kan nog een stuk beter,” vertelt Paul Thyssen van Orgadata met enige trots. “Naast de betrouwbaarheid zijn een betere efficiëntie en een hogere productiviteit in elk geval belangrijke troeven, waardoor de interesse voor Logikal in de sector van de raam- en deurproductie en de gevelbouw blijft groeien. Het populaire programma biedt betrouwbare hulp in alle productiefasen. Het ondersteunt de gebruiker uitgebreid van projectinvoer, calculatie, offerte, tekening en werkvoorbereiding tot de intelligente besturing van CNC-machines. De software begeleidt de gebruiker stap voor stap bij de uitwerking van een project.”

De metaalverwerkende sector

Ook de metaalverwerkende sector maakt graag gebruik van Logikal omdat de software het toelaat om de producten van de meest uiteenlopende fabrikanten te verwerken. De uitgebreide en up-to-date bibliotheek bevat immers de producten van de bekendste profiel- en beslagfabrikanten uit de sectoren aluminium, staal, hout-aluminium en kunststof. Naast profielen en beslag kan men ook glas en accessoires terugvinden, met alle mogelijke informatie waaronder de actuele prijs en voorraad. Zonder Logikal zouden metaalbewerkers nauwelijks in staat zijn om de complexiteit van en de snelle veranderingen in de sector te volgen. De grote verscheidenheid aan data is voor Logikal een uniek verkoopargument. Metaalverwerkende bedrijven kunnen de profielen van hun leveranciers met slechts één software bewerken. Dit bespaart werk, tijd en dus geld.

Eén ding is duidelijk: door de bovengenoemde voordelen kiezen verwerkers massaal voor Logikal.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details