Platform over gevels, glas & daken
De allerbeste voorbehandeling zonder beperkingen in doorlooptijd
De branche staat voor grote uitdagingen. Zo zal er meer en meer gebruik worden gemaakt van gerecycled aluminium.

De allerbeste voorbehandeling zonder beperkingen in doorlooptijd

Een 2 grams Seaside-voorbehandeling is de standaard, maar ook het pre-anodiseren gebeurt voortaan ‘inline’ zonder impact op de doorlooptijd. Daarmee boekt de onafhankelijke aluminium coater met vestigingen in Tisselt en Lummen een gigantische capaciteitswinst met een maximum van maar liefst 15.000 m2 per dag. 

De combinatie van recycled content in combinatie met luchtvervuiling in grote industriële regio’s of een bouwwerk aan de kust, maakt een absolute noodzaak om te gaan pre-anodiseren.

Opschalen in voorbehandeling is volgens Philip Hilven van Alural anno 2021 een must. “De branche staat voor grote uitdagingen. Zo zal er meer en meer gebruik worden gemaakt van gerecycled aluminium. Vandaag is er misschien nog te weinig aanbod om de markt mee te overspoelen, maar de tendens is stevig en duidelijk ingezet naar de toekomst toe. Dat heeft ook voor ons als coater de nodige impact. De samenstelling van recycled content is niet altijd even hoogwaardig. Dat vraagt om aangepaste voorbehandelingen om uiteindelijk toch de gewenste kwaliteit te bereiken.”

Alural heeft fors geïnvesteerd in de uitbreiding van de productiecapaciteit en zet de nieuwe norm als het gaat om voorbehandeling.

Flash Oxidizing

Om te allen tijde de hoge kwaliteit van het lakwerk en de levensduur van het schrijnwerk te garanderen, heeft Alural definitief ingezet op een standaard 2 grams Seaside-voorbehandeling. “Dat heeft als voordeel dat we nog meer onzuiverheden aan het oppervlak kunnen wegbeitsen alvorens we aflakken,” legt Hilven uit. “Het komt de levensduur ten goede. Kwalitatief nóg een stapje hoger staat een voorbehandeling volgens het proces van pre-anodiseren. De combinatie van recycled content in combinatie met luchtvervuiling in grote industriële regio’s of een bouwwerk aan de kust, maakt een absolute noodzaak om te gaan pre-anodiseren. Dat gebeurde voorheen op separate lijnen, sinds 1 juli van dit jaar kunnen we volledig geautomatiseerd en in dezelfde lijn pre-anodiseren. De zogenaamde Flash Oxidizing-installatie laat het profiel gecontroleerd oxideren waarop direct de eindlaag wordt aangebracht. Dat zorgt voor een subliem eindresultaat. Deze installatie heeft als voordeel dat we een gigantische capaciteitswinst kunnen boeken én dat het proces van pre-anodiseren veel sneller verloopt.” 

Voor klanten die nóg sneller beleverd willen worden, biedt Alural de mogelijkheid om profielen in consignatie te leggen.

Hilven verwacht dat binnen nu en vijf jaar pre-anodiseren de standaard wordt. “In alle grote industriële gebieden en tot 10 kilometer uit de kust wordt het al gevraagd. In de UK is het zelfs verplicht. Het duurt niet lang voordat ook Nederland en België overgaan, zeker nu meer en meer recycled content wordt toegepast. Als we de vraag naar pre-anodiseren significant zien toenemen, kunnen we eventueel ook de andere lijn uitrusten met een FOX-installatie. Voorlopig kunnen we nog wel even vooruit met een capaciteit van 15.000 m2 per dag. En voor klanten die nóg sneller beleverd willen worden, bieden we de mogelijkheid om profielen bij ons in consignatie te leggen in ons nieuwe volledig geautomatiseerde magazijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details