Platform over gevels, glas & daken
Cradle to Cradle-certificering voor de glasproducten van AGC verlengd tot 2021

Cradle to Cradle-certificering voor de glasproducten van AGC verlengd tot 2021

Voor veel productseries van AGC Glass Europe is een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat toegekend, zoals voor floatglas en glas met magnetroncoating, evenals voor decoratief glas en gelaagd veiligheidsglas. De certificering voor de merken Thermobel, iplus en ipasol is nu voor nog eens twee jaar verlengd en ook nieuwkomer Thermobel Scena is aan de lijst gecertificeerde producten toegevoegd.

Hoewel het isolatieglas van AGC uitkwam op het certificaat brons, werd voor deze producten het certificaat zilver toegekend voor duurzaam waterbeheer en het certificaat goud voor sociale aspecten. Ook scoorden de producten beter op hergebruik van materialen, zodat sommige producten de status zilver en andere zelfs de status goud kregen.

Bij Cradle to Cradle (C2C-)certificering voor isolatieglas zijn veel meer partijen betrokken dan voor andere glasproducten. Zo wordt niet alleen het glas zelf  gecertificeerd, maar moeten alle onderdelen die nodig zijn om het glas tot dubbel of driedubbel glas te assembleren, zoals tussenlagen en afdichtingsmiddelen enz., voldoen aan criteria voor materiaalveiligheid. Het gevolg is een complexe certificeringsprocedure waarbij wordt gekeken naar tientallen leveranciers en alle bij de vervaardiging betrokken productielocaties. De hercertificering van de omvattende portefeuille isolatieglas en coatings  van AGC getuigt eens te meer de inzet van de producent voor milieu en duurzaamheid.

AGC Glass Europe

AGC is de enige Europese glasfabrikant met een C2C-certificering
Het Cradle to Cradle-certificeringssysteem beoordeelt de duurzaamheidsaspecten van een product gedurende de hele levenscyclus. Om te worden gecertificeerd, moet een product voldoen aan hoge eisen in vijf categorieën met betrekking tot gezondheid en milieuvriendelijkheid: veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale aspecten. AGC is de eerste glasfabrikant ter wereld waaraan een Cradle-to-Cradle-certificering is toegekend voor zo’n uitgebreide portefeuille aan glasproducten. Daarmee biedt AGC de meest omvattende portefeuille C2C-gecertificeerde glasproducten met de status brons, zilver en goud*.

Meer informatie over de inzet van AGC voor het milieu vindt u in het duurzaamheidsrapport op www.agc-glass.eu. Meer weten over hoe AGC-producten u kunnen helpen om in aanmerking te komen voor milieucertificaten zoals LEED of BREEAM? Ga dan naar www.agc-yourglass.com/tools.

*Brons: Mirox MNGE-spiegels; Stratobel en Stratophone gelaagd glas; Thermobel en iplus/ipasol – isolatieglas, Thermobel Scena
Zilver: Floatglas; glas met magnetroncoating; Coating on Demand en Coating on Demand T; getint glas, met zuur gematteerd glas en loodvrije spiegels
Goud: Figuurglas

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details