Platform over gevels, glas & daken
Coulisse viert zijn 30-jarig bestaan met wereldwijd succes, groei en innovatie

Coulisse viert zijn 30-jarig bestaan met wereldwijd succes, groei en innovatie

Toonaangevend specialist in raambekleding Coulisse onthult plannen om €50 miljoen te investeren in een gloednieuwe campus met de nieuwste slimme technologie en baanbrekende robotica

Om 30 jaar van innovatie en groei te vieren heeft het door een trotse familie gerunde bedrijf Coulisse zijn toekomstplannen onthuld: de bouw van een gloednieuwe Coulisse Campus in Nederland. Het wordt een hub voor inspiratie, pionieren, samenwerken en vernieuwing voor zowel werknemers als partners. Een plek waar creatieve geesten, slimme technologie, digitalisering en robotica naadloos op elkaar aansluiten om wereldwijd de meest vooruitstrevende oplossingen voor de raambekledingssector te leveren.

Plannen voor de hypermoderne Coulisse Campus onthuld

Deze droom van een nieuwe Coulisse Campus van 70.000 vierkante meter werd tijdens het officiële persevenement op 27 oktober onthuld op de nieuwe locatie; het Elsmoat bedrijvenpark in Enter. Op het nieuwe billboard, dat werd onthuld door de oprichters Christiaan en Maurice Roetgering, is een artist impression te zien van het nieuwe complex. Fase één bestaat uit de bouw van het eerste gebouw – een magazijn van 15.000 vierkante meter en 13 meter hoog, waarvan 2.000 vierkante meter wordt geautomatiseerd – dat in 2023 klaar moet zijn. Fase twee bestaat uit de bouw van een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van 7.000 vierkante meter, waar RFID (radiofrequentie-identificatie) wordt gebruikt. Er zijn ook plannen om op deze nieuwe locatie zonne-energie te gebruiken om waterstof te produceren en zo de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen.

Wereldwijde uitbreiding: Amerika en Australazië

Coulisse is wereldwijd succesvol. Eerder dit jaar vierde het bedrijf na 10 jaar van toenemend succes op Amerikaanse bodem trots de opening van zijn nieuwe kantoor, showroom en magazijn van 50.000 vierkante meter in Miami. Een paar maanden later volgde de opening van het gloednieuwe kantoor en showroom in Sydney. Nu bedient Coulisse alle hoeken van de wereld om ervoor te zorgen dat klanten door een lokale aanwezigheid precies krijgen wat ze nodig hebben.

Eve MotionBlinds slimme technologie compatibel met Matter

Na succesvolle lanceringen dit jaar op wereldwijde tech-evenementen zoals CES in Las Vegas en IFA in Berlijn, heeft het nieuwe slimme technologieconcept Eve MotionBlinds, dat door Coulisse is ontwikkeld in samenwerking met smart home specialist Eve Systems, de wereld van de slimme raambekleding getransformeerd. Het werkte dankzij Thread al met Apple Home en is er nu klaar voor om te werken met Google Home, Amazon Alexa en Samsung SmartThings en andere slimme apparaten uitgerust met het nieuwe fenomeen Matter. Deze universele connectiviteitsstandaard voor slimme woningen, die wordt ontwikkeld door ’s werelds toonaangevende techbedrijven, is onlangs vrijgegeven. Hiermee kan elke huiseigenaar eenvoudig een smart home maken, instellen en bedienen, waarbij alle apparaten met elkaar kunnen communiceren.

Met smart home-oplossingen voor connectiviteit, beveiliging, verwarming, energiebesparing en gezondheid als trends om in de gaten te houden, wordt de markt voor slimme zonwering gepresenteerd als de allernieuwste toepassing die een revolutie teweeg zal brengen in huishoudens en gebouwen over de hele wereld. Het leven wordt gemakkelijker, veiliger en handiger, terwijl tegelijkertijd energie wordt bespaard. Eve MotionBlinds ondersteund Thread en binnenkort ook Matter. Dit maakt het de meest geavanceerde oplossing voor slimme woningen die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Baanbrekende robotica

Na het succes van de slimme technologie van MotionBlinds worden dit jaar de nieuwe gerobotiseerde machines opgeleverd waaraan de ingenieurs van Coulisse de afgelopen jaren hebben gewerkt. Deze nieuwe gerobotiseerde assemblagemachines optimaliseren de productieprocessen door de productie van plisségordijnen 80% efficiënter te maken en CO2 te besparen. Dit is een game-changer voor Coulisse en haar assemblagepartners. “Creativiteit en innovatie zitten in ons DNA, hiermee luisteren we, denken we out-of-the-box en verleggen we altijd de grenzen in design en technologie. Wij streven ernaar de Tesla van onze sector te zijn. Wij willen raambekledingsoplossingen ontwikkelen die gebruik maken van de nieuwste slimme technologie met de meest geavanceerde ontwerpen. We zijn nog steeds nuchter en erg trots, maar we blijven bouwen aan sterke partnerschappen en kijken uit naar het realiseren van onze droom van een nieuwe Coulisse Campus – de go-to plek voor raambekledingsexperts over de hele wereld.” Christiaan Roetgering

Een sterk gevoel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen met betrekking tot het lokale milieu

Sinds 1992 heeft Coulisse altijd een sterk gevoel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen gehad met betrekking tot verschillende initiatieven om het lokale erfgoed en milieu te behouden. Denk aan de renovatie van de historische boerderij de ‘Parel van Twente’ uit 1800 en het herstel van natuurgebied Reggedal in de buurt van het hoofdkantoor van Coulisse. Dit is een enorme inspiratiebron voor het bedrijf en zijn stoffencollectie ‘Living Beauty’. Nieuwe generaties kunnen genieten van de biodiversiteit aan flora en fauna, waaronder het herstel van wilde bloemen uit de Nederlandse wetlands.

“Het is ongelooflijk waardevol om een bedrijf op te bouwen en het de afgelopen dertig jaar te zien groeien. Het uit te breiden met getalenteerde mensen op nieuwe locaties over de hele wereld en een gloednieuwe Coulisse Campus te bouwen. En dit alles met behoud van ons kostbare erfgoed en ons lokale milieu. Onze missie is onveranderd: we blijven ontwikkelen, overwegen en teruggeven aan de maatschappij – nu en in de toekomst.” Maurice Roetgering

Hoogtepunt van de viering van het 30-jarig bestaan

Als hoogtepunt van de viering van het 30-jarig jubileum heeft Coulisse een prachtig uitgevoerd koffietafelboek gemaakt: Living Beauty Het boek is gerealiseerd in samenwerking met de bekende modefotograaf Jasper Abels en heeft in beelden een jaar lang de dieren in de natuur van het Reggedal vastgelegd. Daarnaast is er een jubileumuitgave van het Coulisse Journal met daarin interviews met Christiaan en Maurice Roetgering, Jasper Abels en creatief directeur Catharina Idema.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details