Platform over gevels, glas & daken
Continu investeren in innovatie loont, ook voor softwarehuizen

Continu investeren in innovatie loont, ook voor softwarehuizen

Bedrijven die blijven investeren in de ontwikkeling en productie van innovatieve oplossingen, hebben een gezonde basis om verder te groeien. De naam Orgadata staat al jaren synoniem voor innovatie. De firma achter softwarepakket Logikal blijft de raam- en deurfabrikanten en gevelbouwers met nieuwe vooruitstrevende oplossingen bestoken. We gingen samen met de mensen van Orgadata op zoek naar de redenen voor het succes.

Wie bij softwarehuis Orgadata komt, voelt de jeugdigheid. De ontwerper van Logikal, dé software voor de raam- en deurfabrikant en de gevelbouwer, is jong, modern, dynamisch en innovatief. Het feit dat de firma met heel wat jonge mensen werkt, zorgt voor dynamiek en creativiteit. Die jongeren maken bij Orgadata kennis met het beroep.

Zo zijn er zesenveertig leerlingen en studenten actief. Je mag er bovendien jaarlijks ook nog eens zowat driehonderd stagiairs bijtellen, die er hun eerste stappen in de beroepswereld zetten. Veel talenten komen rechtstreeks van de schoolbanken bij het softwarehuis terecht. Dat is mogelijk, omdat de firma intensief samenwerkt met verschillende scholen, hogescholen en universiteiten, waaronder ook de Campus Winschoten, de Stenden University in Emmen en een school en universiteit in Groningen.

Jonge mensen aantrekken

Orgadata gebruikt innovatieve manieren om jonge mensen als toekomstige medewerkers voor hen te laten kiezen. Daarvoor ontvingen ze op het Ministerie van Economische Zaken in Berlijn een ‘AusbildungsAss’, een populaire prijs, die nog maar enkele andere firma’s kregen. Orgadata nodigt bijvoorbeeld kinderen, die op jonge leeftijd al door de IT-virus geïnfecteerd zijn, uit om de digitalisatie van dichtbij te beleven. Ze onderzoeken en ontdekken dingen en ervaren ook welke mogelijkheden de nieuwste technieken, zoals Virtual Reality-brillen, bieden. Op die manier kunnen objecten en andere elementen in een reële situatie geprojecteerd worden. Met deze jonge IT-specialisten en een duidelijke focus op de toekomst is Orgadata alvast klaar om zich met het oog op toekomstige uitdagingen succesvol verder te ontwikkelen.

Ruimte voor creativiteit

Net zoals de specialisten op het vlak van metaalverwerking en de ervaren informatici krijgen ook deze talenten ruimte om hun creatieve ideeën uit te werken. Orgadata biedt zijn medewerkers ook ruimte in de letterlijke zin van het woord. Het softwarehuis investeerde in een ruime nieuwbouw in de buurt van de haven van het idyllische stadje Leer. Het uitzicht op het water heeft immers een positieve invloed op de creativiteit van de medewerkers.

Bij de indeling van de werkruimtes werkte Orgadata volgens het Open Space-concept met landschapskantoren. Het feit dat er nauwelijks muren en scheidingswanden zijn, bevordert de communicatie en de uitwisseling van informatie tussen de verschillende medewerkers aanzienlijk. Wie voor de uitwerking van zijn ideeën of ontwikkelingen toch behoefte heeft aan rust, vindt overal in het gebouw afgescheiden boxen: kleurrijke werkplaatsen, waar in alle rust gewerkt kan worden.

De hypermoderne werkomgeving en de prima sfeer zijn de voedingsbodem voor de ontwikkeling van waardevolle IT-oplossingen. Orgadata komt steeds met nieuwe, innovatieve oplossingen en ondersteunt op die manier de klanten met het oog op een verdere digitalisatie in de toekomst. Dat is al langer bekend in de sector en steeds meer gebruikers wereldwijd vertrouwen op de ondersteuning van Logikal. Ze plannen en produceren hun projecten met deze software, omdat ze weten, dat met Logikal de beste ramen, deuren en gevelsystemen ontstaan.

Logikal ‘MES’

Een recent voorbeeld van de innovatieve kracht van Orgadata is de Logikal ‘MES’ (Manufacturing Execution System), de ideale uitbreiding voor Logikal, die de verschillende stappen in het productieproces van ramen, deuren en gevels digitaliseert, optimaliseert en stuurt en zo de werkposten volledig moderniseert. Met deze software zal de efficiëntie van een massaproductie ook mogelijk zijn bij de productie van enkelstuks.     ζ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details