Platform over gevels, glas & daken
Bouwpartner in aluminium geveloplossingen gaat voor volledig onafhankelijke positie in de markt
Xavier: nog een mooi voorbeeld waarin alle disciplines van De Intal Groep zijn samengekomen.

Bouwpartner in aluminium geveloplossingen gaat voor volledig onafhankelijke positie in de markt

Intal is een snelgroeiende en inspirerende bouwpartner die circulaire aluminium geveloplossingen produceert aan de hand van zelfontwikkelde aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen. Intal is onderdeel van De Intal Groep, waar inmiddels ook de bedrijven Thermal Breaks, IJdema en Intal+ onder vallen. Rudy Schipper, directeur van De Intal Groep: “Door de groep bedrijven die we nu vormen, staan we steeds onafhankelijker en daarmee sterker in de markt.”

De Stadhouders Den Haag: de kozijnen zijn van Intal, het thermisch isoleren is bij Thermal Breaks gebeurd en het poedercoaten bij IJdema.

Al in 2021 zei Schipper: “We gaan de komende jaren ons productgamma verder uitbreiden en tegelijkertijd de bedrijfskolom verder integreren.” Intal was toen al verantwoordelijk voor het gehele traject: van het uitsluitend werken met eigen profielen tot en met het eindresultaat. Het doel daarna: alle stappen, inclusief thermisch isoleren en/of het poedercoaten van profielen geïntegreerd krijgen om zo écht 100% Intal aan de klant te kunnen bieden. 

Continuïteit

Als we vragen waarom De Intal Groep zich strategisch richt op complete onafhankelijkheid van grote leveranciers in de kolom, antwoordt Schipper: “Dat heeft met name te maken met continuïteit en maakbaarheid. De eisen aan de Nederlandse Maakindustrie worden alsmaar hoger: klanten willen (en eisen) goedkopere en betere producten die ook nog eens sneller geleverd moeten worden. Dat kan een flinke uitdaging zijn als je afhankelijk bent van de levertijden van andere partijen, die internationaal sourcen en daarmee bloot staan aan politieke en economische grillen.” Dat is met name tijdens de coronacrisis (en nu weer met de andere crises die spelen) pijnlijk duidelijk geworden. “Gelukkig is Intal 100% leveringsbetrouwbaar gebleven: wij -en dus onze klanten- hebben op geen enkel onderdeel misgegrepen. Dat komt echt doordat we als groep een heel stuk onafhankelijker zijn en verder goede afspraken met onze leveranciers hebben gemaakt.” 

Onze Intalisten werken gedurende het gehele productieproces volledig volgens de LEAN-methodiek.

Betrouwbare bouwpartner

Schipper doelt qua onafhankelijkheid op het feit dat IJdema Poedercoating en Thermal Breaks onder De Intal Groep vallen (zie het artikel hierover elders in deze editie, red.). “Door het gecombineerd kunnen aanbieden van zowel thermische isolatie als natlakken en poedercoating, is er een unieke marktpositie ontstaan waarbij onze klanten optimaal ontzorgd worden.” Hierdoor is De Intal Groep een betrouwbare partner voor de hele bouw- en gevelbouwsector. Schipper blijft kritisch vooruitkijken: “We zijn nog steeds afhankelijk van andere partijen voor sommige elementen die we zelf niet kunnen maken, zoals de beglazing of sandwichpanelen. Maar we proberen hier al wel meer grip op te krijgen en invloed op uit te oefenen. De mooie continuïteit van de afgelopen jaren versterkt het idee om hier in de toekomst nog verdere stappen in te zetten, zodat we de betrouwbaarheid richting onze klanten nóg verder kunnen borgen.”

Rudy Schipper, directeur van De Intal Groep: “Door de groep bedrijven die we nu vormen, staan we steeds onafhankelijker en daarmee sterker in de markt.”

Levertijden verkorten

Daarbij zijn kwaliteit, snelheid en duurzaamheid cruciale factoren volgens Schipper. “Er ontstaat een steeds grotere stroom van ‘configure to order’ (CTO). Klanten kunnen hun product configureren en bestellen, en wij kunnen snel leveren omdat we een volledig eigen organisatie zijn en het grootste deel van de productie in eigen beheer hebben. Want het verkorten van de levertijden is een belangrijk doel. Schipper is er dan ook trots op dat het vertrouwen in de markt richting Intal steeds groter is geworden. “Het is mooi om te zien dat we bij nagenoeg alle grote projecten betrokken zijn en het aantal terugkerende tevreden relaties blijft groeien. Ik durf dan ook best te stellen dat we een mooi schoolvoorbeeld zijn van de Nederlandse Maakindustrie.”

Toekomstvisie

De toekomstvisie van De Intal Groep? Schipper: “We zijn een weg ingeslagen waar we met eigen kwalitatief hoogwaardige producten de markt bedienen, die we vooral ook snel willen kunnen leveren aan onze klanten. Dáár ligt de basis van het ontstaan van deze groep van bedrijven. Het doel voor de komende jaren is om nóg onafhankelijker te worden, verder in te zetten op automatisering en in de toekomst alles onder één dak te brengen. Dat zorgt dan ook weer voor minder interne transportbewegingen en een lagere CO 2-footprint.” Een mooi streven waarmee De Intal Groep wel eens de grootste kan worden in Nederland binnen de aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen branche, als ze dat niet al zijn.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details