Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

Blijvende en duurzame architectuur

Op zoek naar een echt onderscheidende en duurzame gevel? Maak kennis met de gevellijn SKYLINE van het Spaanse merk Neolith. In combinatie met de revolutionaire Pureti-behandeling wordt zelfs de lucht rondom het gebouw gereinigd waarbij de keuze voor deze technologie dan ook punten oplevert bij het duurzaamheidscertificering. Nick Jonkhout van Michel Oprey & Beisterveld, preferred […]

29 mei 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Op zoek naar een echt onderscheidende en duurzame gevel? Maak kennis met de gevellijn SKYLINE van het Spaanse merk Neolith. In combinatie met de revolutionaire Pureti-behandeling wordt zelfs de lucht rondom het gebouw gereinigd waarbij de keuze voor deze technologie dan ook punten oplevert bij het duurzaamheidscertificering. Nick Jonkhout van Michel Oprey & Beisterveld, preferred supplier van Neolith in de Benelux, geeft alle ins en outs van dit unieke en lichtgewicht gesinterd gesteente.

“Het bedrijf bestaat sinds tien jaar en produceert het ‘gesteente’ in haar fabriek in Castellón, nabij Valencia. Neolith is een mengsel van alleen natuurlijke grondstoffen zoals mineralen en steen. Samen worden deze vermalen tot fijne poeders om vervolgens met de juiste luchtvochtigheid deze onder grote druk te persen tot een plaat,” begint Jonkhout. “Daar wordt het product gedurende twee tot drie uur in een oven gesinterd, zodat de moleculen van de grondstoffen samensmelten. Neolith is 100% natuurlijk, dus er wordt geen hars, geen lijm, geen oplosmiddel of ander synthetisch materiaal toegepast. Het is bestand tegen temperatuurwisselingen, vlekken en uv-stralen naast dat het krasvast en eenvoudig te reinigen is. Eigenschappen die garanderen dat het materiaal ook na verloop van tijd er nog hetzelfde uitziet. Met andere woorden, het product vervaagt niet.”

neolith-facades-sanbong-lee-offices-kopieren

Grote esthetische vrijheid

Het lichte gewicht en de zeer uitgebreide keuze in kleuren en afwerkingsoppervlakten maken het product uitermate geschikt voor toepassing als geveloplossing. “De architect heeft met SKYLINE een grote esthetische vrijheid,” vervolgt Jonkhout. “Het materiaal is in platen van zeer grote afmetingen verkrijgbaar van 3,60 meter bij 1,20 meter of 3,20 meter bij 1,50 meter en verdere maten hieruit gesneden. Behalve de esthetische meerwaarde heeft SKYLINE nog een grote troef in handen. Geventileerde gevels uitgevoerd met het gesinterd gesteente voorzien ook in een voortdurende isolatie en houden directe zonnestraling tegen, wat aanzienlijk kan bijdragen aan energiebesparing. Voor de bevestiging van SKYLINE is keuze uit drie ophangingssystemen: HC, VM en Strong Fix. De systemen zijn alle drie uitvoerig getest door onafhankelijke laboratoria en gecertificeerd voor het gebruik van Neolith.”

NUB Amsterdam

In samenwerking met Neolith heeft Michel Oprey & Beisterveld in Amsterdam een Neolith Urban Boutique (NUB) geopend. Het is een inspiratieruimte en ontmoetingsplek voor architecten en bouwbedrijven voor het werken met Neolith. Daarmee is het tegelijkertijd een ideale omgeving voor een effectieve en krachtige besluitvorming. Daarnaast zijn er projectadviseurs van Neolith werkzaam die de klant vanuit de NUB of op locatie ondersteunen en begeleiden tijdens het project. Michel Oprey en Beisterveld geeft hiermee een totale productondersteuning voor haar projecten anno 2020. Als preferred supplier van Neolith heeft Michel Oprey & Beisterveld nauw contact met de fabriek in Spanje. “Gevelbouwers kunnen we met raad en daad bijstaan,” zegt Jonkhout. “Sterker nog, we kunnen het gevelontwerp in Spanje laten toetsen/calculeren om de gevel op een zo efficiënt mogelijke manier uit te laten werken in Neolith, rekening houdend met de afmetingen van de platen en de gekozen ondergrond of constructie. Zie het als een extra service.”

THESIZE SURFACES - NEOLITH Almassora - Castellón - Spain

De architect heeft met SKYLINE een grote esthetische vrijheid.

 

Pureti

In Nederland zijn al diverse gevelprojecten uitgevoerd met SKYLINE. Architecten en opdrachtgevers zijn vol lof! “SKYLINE biedt ons de mogelijkheid om een tijdloze en waardevolle gevel te creëren, die bovendien ook nog eens ontzettend duurzaam is,” zegt Jurgen Alink van ANV architectuur & vastgoedontwikkeling. Over duurzaamheid gesproken, in combinatie met de revolutionaire Pureti-behandeling gaat SKYLINE de luchtvervuiling te lijf. “Pureti is een foto katalytische nanotechnologie die luchtvervuilende moleculen zoals NOX, SOX en VOC’s omzet in onschadelijke componenten. Pureti is het enige foto katalytische product dat met succes is getest in het consortium van ISCAPE, het ambitieuze Europese Horizon 2020-project dat de ecologische voetafdruk van Europese steden wil verkleinen en de luchtkwaliteit wil verbeteren. De keuze voor Neolith met Pureti-behandeling levert extra punten op bij een duurzaamheidscertificering. Een win-win-win voor een blijvende en duurzame architectuur,” besluit Jonkhout.

Op donderdag 17 september organiseert Michel Oprey & Beisterveld een symposium over Neolith en SKYLINE in Amsterdam.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%