Platform over gevels, glas & daken
Beproefde kwaliteit voor compleet gevelsysteem met stijlvolle steenstrips
Alle steenstrips zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen.

Beproefde kwaliteit voor compleet gevelsysteem met stijlvolle steenstrips

Stellaco heeft een neus voor exclusief en onderscheidend design, en heeft partnerships met een grote diversiteit aan vooraanstaande en gecertificeerde leveranciers, zoals de steenstrips van De Ryck by Weser. In samenwerking met Fermacell en Sika/SCHÖNOX kan Stellaco sinds kort verwerkers en opdrachtgevers een systeemwaarborg bieden voor een complete gevelopbouw met steenstrips. Een heuse primeur!

Het nieuws is letterlijk vers van de pers, begint Rogier Janbroers, directeur van Stellaco. “De eerste verwerkingsadviezen zijn net binnen. De markt heeft behoefte aan complete en geteste systemen in plaats van allemaal losse producten.” Dat is ook de reden dat Stellaco hierin het voortouw heeft genomen om de steenstrips als systeem in de markt te zetten. Met een waarborg op de toe te passen producten als extra stimulans. 

Gedetailleerd lijmadvies

De geteste gevelopbouw bestaat uit een Fermacell Powerpanel H2O, een cementgebonden afbouwplaat van lichtbeton met sandwichstructuur die op diverse ondergronden is te verwerken, waarop een SCHÖNOX KH FIX gronderingslaag wordt aangebracht, legt Janbroers uit. “Hierop wordt in twee lagen een SCHÖNOX 1K DS snelafbindende, flexibele 1-componentige afdichtingsmortel aangebracht. Het vormt de basis voor de De Ryck by Weser steenstrips die vervolgens met een SCHÖNOX Q12 tegellijm in S2 kwaliteit worden verlijmd. Voor een optimale kwaliteit en gewenst eindresultaat komen we ter plaatse op de bouw de situatie opnemen voor een gedetailleerd lijmadvies en verwerkingsvoorschrift.”

Met het productassortiment van De Ryck by Weser is het mogelijk om de meest bijzondere ideeën van architecten en bouwers te verwezenlijken.

Zeer gevarieerd

Met het productassortiment van De Ryck by Weser is het mogelijk om de meest bijzondere ideeën van architecten en bouwers te verwezenlijken, weet Janbroers. “Alle steenstrips zijn vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen. Het fijnste zand, het witste cement, schelp- en kwartsschilfers worden gecombineerd tot een nieuw samengesteld materiaal dat dezelfde natuurlijk schoonheid en kwaliteit heeft als de producten waarvan het gemaakt is, maar geoptimaliseerd werd als het gaat om degelijkheid en functionaliteit. Door materialen te combineren en kleuren te creëren wordt een gamma aan steenproducten verkregen dat bijna gevarieerder is dan wat de natuur zelf zou kunnen voortbrengen.”

De steenstrips van De Ryck by Weser worden gasloos geproduceerd met een lage emissie. “Van enorme prijsstijgingen of lange levertijden is geen sprake”, verzekert Janbroers. Stellaco levert het geteste gevelsysteem via diverse verkooppunten in Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details