Platform over gevels, glas & daken
Belgisch systeemhuis met zeven wereldprimeurs op Polyclose

Belgisch systeemhuis met zeven wereldprimeurs op Polyclose

Iedereen heeft er de mond vol van. Passieve gebouwen, energievriendelijke, groene gebouwen, climate change en wat nog allemaal meer. Wij vonden het zinvoller om de koe bij de horens te nemen en concrete standaardoplossingen te ontwikkelen, welke bovendien esthetisch echt wel bloedmooi mogen worden genoemd en last but not least betaalbaar. Aan het woord is Eric Claeys, partner van Fassada Systems BV.

Leuk om weten is dat al die oplossingen een inherent gevolg zijn van de H60-hybrid technologie waarbij de stijl een monoliet thermisch onderbroken profiel is, waardoor voor de architect een nieuwe wereld open gaat, zegt Claeys. “Onze technologieën werden in 102 landen gepatenteerd. Wij staan alvast klaar om een afdoend antwoord te bieden aan de steeds strenger wordende wetgeving inzake isolatie en energievriendelijkheid van gebouwen. Voor Fassada opent het alvast perspectieven.”

Primeur 1

H60-hybrid: gordijngevel met foolproof, integrale montage van binnenuit. Stellingen en silicone behoren definitief tot het verleden. Beter, sneller, efficiënter, mooier.

Primeur 2

H60-hybrid vleugel: compleet geïntegreerde draai-kipvleugel, niet zichtbaar noch van binnen- noch van buitenuit – zonder kruk – in een continue gordijngevel. Het summum van een vleugeltechniek in een vliesgevel. Minimalistischer kan immers niet meer.

Primeur 3

H60-hybrid inverso: standaard gordijngevelsysteem zonder structurele koker aan de binnenzijde, waardoor aan de binnenzijde een elegante, nagenoeg volledig vlakke gevel wordt bekomen zonder ‘esthetisch storende stijlen’. Het summum voor zowel de architect als voor de investeerder.

Primeur 4

H60-hybrid inverso glass fin led: standaard Fassada-systeem met glasvin en LED-sturing. Op de Polyclose beurs wordt een toepassing getoond met low iron glas en blauw LED-licht. De glasvinnen zijn zijdelings met een patroon gezandstraald waardoor ze niet enkel een structurele functie hebben doch tevens een zonwerende functie als verticale louvres. Technologie waarbij gevelbouw overgaat in kunst.

Primeur 5

H60-hybrid semi-ventilated: standaard semi-ventilated gordijngevel voor toepassing van Onyx en translucente natuursteen. Nog een technologie waarbij gevelbouw overgaat in een kunstvorm. Op de beurs wordt enerzijds de translucente, verlichte witte Taj Mahal-steen getoond, alsmede een blauwe Azul Imperiale met verticale uplighting.

Primeur 6

H60-hybrid high performance U 0,6 – g 0: standard Fassada-systeem met een globale thermische isolatiewaarde U = 0,6 W/m²K en g-waarde voor de zonnetoetreding gelijk aan 0. Duurzaam en energievriendelijk bouwen niet met woorden maar met high-end innovatieve technologie.

Primeur 7

H60-hybrid smart glazing: enige gordijngeveloplossing met SageGlass smart glazing foolproof installatie van binnenuit zonder perforatie van de gevel voor de benodigde bekabeling.

Toepassing van ‘smart glazing’ zoals het behoort te zijn.

Voor 2020 in de pijplijn

Mocht er iemand menen dat Fassada met die zeven baanbrekende innovaties aan het einde van haar Latijn zou zijn, heeft het mis, stelt Claeys. “Voor 2020 mogen immers nog een serie disruptieve producten worden verwacht zoals:

H60-hybrid cooling & heating, het standard Fassada-systeem met geïntegreerde
koeling en verwarming.

M68 modular, standaard kadergevel met een aanzichtbreedte van 68 mm, met inbegrip van een onzichtbare vleugel .

H55-hybrid steel, het eerstee stalen gevelsysteem op de markt, thermisch onderbroken, zonder 1 cm lasnaad en foolproof montage van binnenuit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details