Platform over gevels, glas & daken
Aluminium gevelbekleding met de uitstraling van hout

Aluminium gevelbekleding met de uitstraling van hout

Minder diepe profielen zorgen voor rustigere vormgeving en belijning

De verticale aluminium gevelbekleding Linarte van Renson zorgt voor een uniek lijnenspel op muren, garagepoorten en voordeuren. Het assortiment omvat blokvormige (Block 16, 16L en 25), ribvormige (Even) en kegelvormige (Cone) profielen. Ze worden met behulp van een gepatenteerd kliksysteem op horizontale dragers bevestigd. Met Linarte Wood Design kunnen de Block-profielen vanaf nu ook met een houtlook geleverd worden.

De looks van hout

Eén van de eyecatchers bij Renson op Polyclose was Linarte Wood Design, een compleet nieuwe houtlook voor de Block-profielen binnen de gekende verticale aluminium gevelbekleding. Met Coriander Oak en Toffee Oak zijn deze blokvormige profielen nu beschikbaar in een lichte en een donkere Wood Design variant. “Hiermee spelen we in op de trend in de bouw naar meer natuurlijke materialen. Door de charme van hout te combineren met aluminium brengen we het beste van twee werelden samen”, zegt Emely Feys, product manager bij Renson. “Met Linarte Wood Design creëer je een unieke gevel met de uitstraling van hout, maar met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van aluminium.”

Met Coriander Oak en Toffee Oak zijn deze blokvormige profielen beschikbaar in een lichte en een donkere Wood Design variant.

Diverse uitvoeringen

De Linarte van Renson omvat profielen in verschillende uitvoeringen: blokvormig (Block), ribvormig (Even) en kegelvormig (Cone). Die kunnen ook probleemloos in één toepassing gecombineerd worden. Ze zijn leverbaar in een ruim aanbod aan kleuren en door de naadloze integratie van houten latjes, deurgrepen, parlofoons, buitenstopcontacten, waterkraantjes en buitenverlichting kan de gevelbekleding volledig gepersonaliseerd worden. “We hebben het assortiment lichtjes gewijzigd. De basisversie blijft de Linarte Block 16 met een diepte van 16 mm en een breedte van 60 mm, ook beschikbaar in een breedte van 120 mm (16L). Het Block 30-profiel werd vervangen door een Block 25-profiel met een diepte van 25 mm. Dat is net zo diep als de Linarte Even en Cone profielen”, legt Emely uit. “Door de profielen iets minder diep te maken, creëren we een rustigere vormgeving en belijning, waardoor de zachte uitstraling van onze nieuwe houtlook nog meer versterkt wordt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details