Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

AGC Glass Europe plant sluiting floatglasoven in Boussois (Frankrijk)

28 september 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Gezien de algemene en structurele daling van de vraag naar glas bracht de directie van Boussois de personeelsvertegenwoordigers vandaag op de hoogte van haar voornemen een van de twee floatglasovens van de vestiging, die sinds 1 april op een laag pitje draait, binnenkort te stoppen. De maatregel maakt deel uit van een globaal plan om de concurrentiepositie van het bedrijf te herstellen.

Na actief te zijn geweest op een markt met een overcapaciteit door de stagnerende vraag en de installatie van nieuwe glasproductielijnen, heeft de groep nu zwaar te lijden onder de economische en gezondheidscrisis. De crisis slaat namelijk hard toe in de bouw- en autosector, en net die twee sectoren zijn de voornaamste afnemers van glas voor AGC Glass Europe. De gevolgen zijn een nog grotere overcapaciteit, dalende prijzen en een beduidende verslechtering van de resultaten voor de hele groep. Het voltallige personeel van Boussois heeft opmerkelijke inspanningen geleverd op het gebied van productiviteit en differentiatie. Maar aangezien er op middellange termijn geen uitzicht op herstel is, ziet AGC Glass Europe zich toch genoopt om haar productieapparaat aan te passen aan de huidige marktsituatie.

Deze sluiting zal leiden tot een verlies van 90 arbeidsplaatsen op een totaal van 220. De directie van Boussois zal samen met de personeelsvertegenwoordigers nadenken over de meest sociaal aanvaardbare oplossingen om dit plan in de praktijk te brengen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details