Platform over gevels, glas & daken
Volop natuurlijk daglicht – op maat

Volop natuurlijk daglicht – op maat

De mens heeft behoefte aan natuurlijk daglicht. Een daklicht of lichtstraat van Vlakkelichtkoepel.nl brengt een zee van daglicht in elke donkere ruimte. Het unieke concept van de fabrikant maakt dat voor bijna elke plat dak situatie een passende standaardoplossing leverbaar is. Op de beurs GEVEL 2020 toont Vlakkelichtkoepel een viertal demo’s. Max Barenbrug geeft ons alvast een voorproefje.

Vlakkelichtkoepel is fabrikant van daklichten en lichtstraten voor zowel de woningbouw als de utiliteit. “Onze grootste troef is dat we onze producten op een interval van telkens 5 centimeter kunnen produceren. Zo bieden we altijd wel een passende oplossing met keuze uit meer dan 900 standaardformaten,” zegt Barenbrug. “Uniek in de markt, want bij onze concullega’s bestaat het standaardassortiment uit slechts enkele formaten. Al de rest wordt, als het al kan, op maat geproduceerd, waarbij de levertijden en prijzen omhoog schieten. Bij ons concept is dat dus niet het geval. Onze producten zijn modulair ontworpen, zodat we afwijkende maten door elkaar heen kunnen produceren in een standaard productieproces. Vanzelfsprekend voldoet alles wat we maken ook aan de Europese productnormen. Denk daarbij onder meer aan water- en luchtdichtheid, weerstand tegen wind- en sneeuwbelasting en doorvalveiligheid.”

Op de beurs GEVEL 2020 toont Vlakkelichtkoepel een viertal demo’s.

 

Vast of te openen, vrijstaand of tegen de gevel aan, geïsoleerd of ongeïsoleerd: voor ieder plat dak heeft Vlakkelichtkoepel een passende oplossing. “Op de beurs GEVEL 2020 laten we onder meer ons geveldaklicht zien aan het publiek,” vervolgt Barenbrug. “Deze oplossing is standaard voorzien van een gevelaansluiting. Het daklicht kan dus rechtstreeks en koudebrugvrij tegen een gevel geplaatst worden. Een tweede eyecatcher op de beurs vormt ons Beloopbaar Daklicht. Het product voldoet aan de Eurocodes voor permanente belasting. Afhankelijk van de gewenste klasse, praat je dan over een permanente belasting van 250 of  zelfs 500kg per vierkante meter gedurende 50 jaar. Het beloopbaar daklicht is in vele formaten te verkrijgen vanaf 50 bij 50 centimeter tot een glasoppervlakte van 2 m2 en alles daartussen.”

Bezoekers aan GEVEL 2020 kunnen op de stand van Vlakkelichtkoepel ook het Bedienbaar Daklicht ervaren. Barenbrug: “We nemen twee exemplaren mee, één handbediend en een elektrische uitvoering. Bij de elektrische uitvoering is de motor geïntegreerd in het frame van de opstand van het daklicht, zonder dat dit ten koste gaat van de isolatiewaarde. De handbediende variant tonen we geplaatst in een dakopstelling, zodat bezoekers zelf de lichte bediening kunnen ervaren. De bedienbare daklichten zijn uitermate solide, zeer hoog isolerend en voldoen aan de allerhoogste weerstandsklassen. Ook de bedienbare daklichten produceren we standaard op elke 5 centimeter interval.”

Tot slot toont Vlakkelichtkoepel op de stand zijn Passiefhuis Daklicht. “Passief bouwen neemt een grote vlucht,” zegt Barenbrug. “Het Passiefhuis Daklicht is zwaar geïsoleerd, uitermate luchtdicht en voldoet aan de allerhoogste standaarden. Het is zelfs voorgedragen voor certificatie door het Passivhaus Institut in Darmstadt, de moederorganisatie achter het passief bouwen concept die gemachtigd is om certificaten op componentniveau uit te geven. Alvast tot ziens op GEVEL 2020.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details