Platform over gevels, glas & daken
Vertrouwd met hout
Leegwater Houtbereiding is in staat om niet-duurzame houtsoorten op te waarderen voor toepassing in de gevel.

Vertrouwd met hout

Houtbouw in Nederland staat steeds meer in de belangstelling. Er is een toenemende vraag naar innovatieve en hybride oplossingen in hout. Hout is een hernieuwbare grondstof mits afkomstig uit FSC of PEFC gecertificeerde productiebossen. Bouwen met hout is dan ook populair bij architecten, mede vanwege de grote ontwerpvrijheid. Leegwater Houtbereiding voegt daar nog eens kleur en bescherming aan toe aan, voor een unieke gevel in hout. 

De passie voor hout zit in de genen van Leegwater Houtbereiding.

Leegwater Houtbereiding is in staat om niet-duurzame houtsoorten op te waarderen voor toepassing in de gevel. “Met behulp van de metaalvrije Woodlife HL 50 behandeling kunnen wij het hout een lange bescherming geven”, zegt Chris Duivenvoorden van Leegwater Houtbereiding. “Voor het afwerken van houten gevelbekleding in kleur gebruiken wij een semi-transparante beitsverf. Deze niet-filmvormende beits dringt in het hout en zal niet onthechten. Hiervoor hebben wij een Canadees topproduct in huis: SANSIN dat in vele standaard kleuren leverbaar is. Het resulteert in een aansprekend gevelbeeld. Het is zelfs mogelijk om een afwijkende kleur te ontwikkelen in ons kleurenlaboratorium.”

Als Leegwater hebben wij veel kennis en ervaring opgebouwd in het brandvertragend impregneren van houten gevelbekleding.

Brandveiligheid gaat boven alles

Indien er vanuit het Bouwbesluit brandklasse B wordt geëist aan de brandveiligheid, dan dient het hout brandvertragend te worden behandeld. “Als Leegwater hebben wij veel kennis en ervaring opgebouwd in het brandvertragend impregneren van houten gevelbekleding. Als eerste partij in Nederland beschikken wij met onze brandvertrager Flame Delay PT zelfs over een CE-markering (volgens NEN 14915)”, zegt Duivenvoorden.

Bouwen met hout vraagt om kennis als het gaat om het toepassen van de juiste houtsoort.

Advies en begeleiding

Bouwen met hout vraagt om kennis als het gaat om het toepassen van de juiste houtsoort, erkent Duivenvoorden. “Maar ook vanuit architectonisch oogpunt, de detaillering, eventuele afwerking in kleur en niet te vergeten de eventuele brandeis vereisen kennis van zaken. Met onze jarenlange ervaring en expertise beoordelen wij niet alleen een aanvraag, maar geven ook de noodzakelijke adviezen en begeleiding tijdens het bouwproces. Alles voor een optimaal, fraai en duurzaam eindresultaat.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details