Platform over gevels, glas & daken
Trends in oppervlakten en structuren
WOODALUX-toepassing op een kantoorgebouw. (Beeld: ALUMIL sa.)

Trends in oppervlakten en structuren

Inzoomend op de nieuwste tendensen en de opkomst van organische vormen en structuren, presenteert ALINEL twee nieuwe producten die afwijken van het standaard gepoederlakt assortiment. Maak kennis met de WOODLOOK en WOODALUX-profielen.

Viva Mare Beach Hotel.

We zijn ons al langer aan het focussen op wat wij onder de term ‘accent architectuur’ verstaan, begint Jan De Paepe van ALINEL. “Het gaat om producten die soms in combinatie van functionaliteit, maar sommige ook puur esthetisch, kunnen helpen om accenten te gaan leggen. Visuele accenten die architecten, ontwerpers en eigenaren kunnen helpen om hun gebouw een eigen karakter te geven. Trendwatchers, zoals Hilde Frank, voorspellen heel duidelijk de opkomst van organische vormen en structuren. De interpretatie van deze trends is dat alles terug wat ruwer en authentieker mag zijn. Ook ALINEL is hier niet ongevoelig voor en bekijkt hoe het kan inspelen op deze toekomstige tendensen.”

Type B WOODLOOK detail.

WOODLOOK

Omdat onze aluminium bekleding in zijn gelakte vorm vooral beantwoordt aan de vraag naar het strakke – repetitieve – gaan we voor de toekomst voluit voor de onregelmatige vormen en nieuwe oppervlaktes, zegt De Paepe. “Hiervoor worden nieuwe producten ontwikkeld. Zo is er met de ALINEL Type B WOODLOOK een variant gekomen waarmee we de imitatie houtlookbekleding naar een ‘next level’ brengen. Daarbij ommantelen we onze aluminium profielen met een kunststof folie. Onze uitdaging was echter om ook hier de premium uitstraling waar ALINEL voor staat, te behouden. Het resultaat is allesbehalve ‘fake’ te noemen en door velen zelfs als bijna niet te onderscheiden bevestigd. Deze unieke reeks WOODLOOK-profielen is een Premium Partner exclusief product. Dit wil zeggen dat deze reeks enkel via ons netwerk van ALINEL Premium Partners te verkrijgen is. Het Premium Partner netwerk groepeert sinds dit jaar onze trouwste Belgische B2B partners en -installateurs die 100% de kaart van ALINEL hebben getrokken en waar alle ALINEL-producten in de showroom bezichtigd kunnen worden.”

Detail nieuw TOP-profiel koker 300 x 38mm.

WOODALUX

Met de WOODALUX-profielen, die vandaag vooral nog standalone worden gebruikt om accenten te creëren, beantwoordt ALINEL 100% aan de vraag naar meer structuur en een ruwer aanvoelend oppervlakte. WOODALUX is een merknaam van ALUMIL sa. ALINEL is exclusieve Benelux vertegenwoordiger voor WOODALUX. “De extrusie van een naadloze composiet buitenschil van ongeveer 3 millimeter rond een aluminium profiel heeft alle redenen om succesvol te kunnen zijn,” vindt De Paepe. “Niet alleen is het product volledig krasbestendig, maar door de aluminium buiskern ook steviger dan echt hout. Ook de look and feel is er één van ‘eigenzinnige overtuiging’ die het eigen karakter en identiteit op de markt moet versterken. Zo is het de bedoeling om absoluut géén echt hout te willen zijn. Het geborstelde ruwere oppervlakte, de niet perfecte continuïteit in vlakheid van dat oppervlakte en de hoekafrondingen, benaderen die zoektocht naar dat organische. Koppel dat aan een mix van unieke eigen kleuren en je begrijpt waarom WOODALUX zijn eigen weg wil gaan en vooral de combinatie met andere bouwmaterialen wil gaan uitdagen.”

Cladding detail WOODALUX. (Beeld: ALUMIL sa)

Het TOP-profiel is de nieuwste toevoeging aan het uitgebreide gamma van WOODALUX-profielen. Het is een rechthoekige buis van 300 x 38 millimeter. Volgens De Paepe dominant genoeg om accenten te creëren in de gevel voor een onderscheidende uitstraling.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details