Platform over gevels, glas & daken
Totaal Gevelmanagement

Totaal Gevelmanagement

Traditioneel worden veel gebouwen periodiek onderhouden. Elke paar jaar vindt er groot onderhoud plaats, waarna er weer een tijdlang niets aan de gevel gebeurt, behalve glasbewassing. Gevolg: aanwezige gebreken kunnen relatief lang ongezien verergeren, de uitstraling van de gevel fluctueert en het terugbrengen van de gevel in de gewenste staat kost onnodig veel geld. Dat moet toch anders kunnen?

Jazeker, dat kan anders. Fortron, de grootste glas- en gevelonderhoudspartij van Nederland, heeft een unieke dienst in het leven geroepen: Totaal Gevelmanagement. Oftewel: een combinatie van technisch en esthetisch gevelonderhoud, waarmee kosten verlagen, de levensduur wordt verlengd en de uitstraling van een gevel constant blijft. Hans Essers, Salesmanager Techniek bij Fortron, legt uit: “Fortron is van oorsprong een glazenwassersbedrijf. Onze medewerkers werken gemiddeld twee tot vier keer per jaar dicht tegen de gevel aan. Een gevelinspectie, waarbij de conditie van de afzonderlijke gevelelementen in kaart wordt gebracht, vindt veel minder frequent plaats. Onze medewerkers zijn echter
in staat om tijdens hun reguliere glasbewassings- en gevelreinigingswerkzaamheden gebreken aan de gevel snel te herkennen en inzichtelijk te maken. Vervolgens gaan onze technische medewerkers aan de slag om deze gebreken in een vroeg stadium te herstellen, waardoor de kosten relatief laag zijn.”

Hans Essers, Salesmanager Techniek bij Fortron.

 

Fortron wordt volgens Essers ook steeds vaker al bij het ontwerp van een gebouw betrokken. “Door in het ontwerp al rekening te houden met periodiek onderhoud, dalen de kosten en worden potentiële kritieke situaties op voorhand al geëlimineerd.” Aantoonbaar correct onderhoud is overigens ook noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op garantiebepalingen. “Wat voor onderhoud noodzakelijk is, is per gevelelement en per leverancier verschillend. Juist daarom is Totaal Gevelmanagement altijd maatwerk. In overleg met de klant bepalen we het onderhoudsniveau, passend bij de functie van het gebouw, de garantiebepalingen en de gewenste uitstraling. Door in plaats van periodiek groot onderhoud juist regelmatig klein onderhoud uit te voeren – in een combinatie van techniek en esthetiek – realiseren we een gemiddelde besparing op de onderhoudskosten tot 20% over een periode van 10 jaar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details