Platform over gevels, glas & daken
Thema-avond – Brandveiligheid van gevels: een cruciale uitdaging

Thema-avond – Brandveiligheid van gevels: een cruciale uitdaging

Dinsdag 23 april 2024, 17u – Campus Vesta, Ranst

Toen de zware brand in een appartementencomplex in Valencia eind februari het nieuws haalde, kopte een Vlaamse krant dat een vergelijkbare ramp bij ons ook niet uitgesloten is. Nochtans zijn experts ervan overtuigd dat er in ons land strengere regels gelden.

Dit vormde voor ons een signaal om nogmaals in te zoomen op dit vitaal onderwerp binnen onze branche en er een thema-avond aan te wijden.
We hebben hiervoor drie deskundige sprekers uitgenodigd.

Zij zullen enerzijds spreken over de brandclassificaties, de eisen van het KB Basisnormen en het wettelijk kader hieromtrent. Anderzijds zal er vooral aandacht geschonken worden aan de aanvaarde typeoplossingen ter voorkoming van vlamoverslag bij gordijngevels (TV 282 van Buildwise) en geventileerde gevels, met een aftoetsing van de praktijk.

Het is ook mogelijk om in te schrijven voor een rondleiding in het indrukwekkende opleidingscentrum Campus Vesta waar brandweer, hulpdiensten en politie reële brand- en noodsituaties kunnen oefenen. De rondleiding zal plaatsvinden vóór de uiteenzettingen (15:30u – 16:30u) en is beperkt tot de eerste 40 inschrijvingen.

Klik op de rode knop hieronder voor meer details over het programma en om in te schrijven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details