Platform over gevels, glas & daken
Specialist in ramen, deuren en vliesgevels verovert Nederland
Het relatief jonge Tarion Gevelbouw timmert sinds 2012 hard aan de weg.

Specialist in ramen, deuren en vliesgevels verovert Nederland

Van kunststof of aluminium ramen en deuren tot complete vliesgevels, het familiebedrijf pakt elke uitdaging met twee handen aan. Ook als het gaat om omvangrijke projecten, zoals de renovatie van enkele honderden portiekwoningen in Den Haag. 

Idris Sorgucu.

Midden in de laatste ‘bankencrisis’ zijn vier broers uit spontaniteit Tarion Gevelbouw gestart. Idris Sorgucu is er één van. “Twee van mijn broers hadden al een carrière in de gevelbouw achter de rug en hun aandelen verkocht in de crisisjaren,” zegt hij. “Op een gegeven moment begon het toch weer te ‘kriebelen’ en zijn we Tarion Gevelbouw gestart. We merken dat we langzaam maar zeker steeds meer naamsbekendheid beginnen te krijgen in de branche. Niet in de laatste plaats door de gerenommeerde projecten die we uitvoeren. Daarbij hebben we een sterke focus op projecten van Vereniging van Eigenaars (VvE) en woningbouwcorporaties.”

Haci is een van de vier broers Sorgucu en dagelijks als projectleider te vinden op de bouw.

Aluminium en kunststof

Tarion Gevelbouw is gespecialiseerd in het engineeren, leveren en plaatsen van ramen, deuren en vliesgevels in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Sorgucu: “We werken met profielen van Kawneer voor de aluminium producten en met K-vision als het in kunststof mag zijn. Onze grootste kracht zit hem in het feit dat we uiterst flexibel zijn en snel kunnen schakelen en opschalen. We proberen zoveel mogelijk bij een project al in de voorfase mee te denken om tot de meest optimale oplossing te komen. Zeker voor VvE’s en woningbouwcorporaties is dat van belang. We hebben het geduld om VvE-klanten goed te begeleiden en te bedienen. Als bedrijf zijn we erin bedreven om de neuzen van alle stakeholders dezelfde kant op te krijgen. Daarnaast verzorgen we vanzelfsprekend de engineering en calculatie. De profielen worden vervolgens geassembleerd en door onze eigen monteurs geplaatst.”

Engineering in eigen huis

Verduurzamingsopgave 228 portiekwoningen

Een mooi voorbeeld van een project waar Tarion Gevelbouw zijn meerwaarde absoluut laat gelden, is het groot onderhoud aan 228 portiekwoningen in Den Haag. “We leveren en plaatsen hier zowel kunststof als aluminium kozijnen,” legt Sorgucu uit. “Samen met Haag Wonen en ERA Contour werken we op die manier aan een grootschalige verduurzamingopgave voor een beter binnenklimaat. De stalen kozijnen aan de straatzijde worden vervangen door aluminium exemplaren van Kawneer in een karakteristieke steellook uitstraling. Aan de niet-straatzijde is gekozen voor kunststof kozijnen van K-vision. Het project zijn we gestart midden in de coronaperiode. Ondanks de beperkingen zijn we er samen met andere partners toch in geslaagd om de verduurzamingsopgave toch door te zetten. Uiteraard rekening houdend met de RIVM-richtlijnen. Het project loopt nog tot maart 2021.”

Tarion Gevelbouw groeit hard, maar volgens Sorgucu is het wel een gezonde groei. “We blijven voortdurend innoveren en investeren in nieuwe initiatieven,” zegt Sorgucu. “Zo hebben we recent het bedrijf InnoFacade opgericht met als doel collega’s in de branche uit te dagen te investeren in innovatie. Om zo samen met elkaar te bouwen aan de uitdagingen van morgen. In 2021 verwachten we met nieuwe, slimme en energie-opwekkende gevelconcepten te komen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details