Platform over gevels, glas & daken
Sandwich-betonschroef: Rechtstreekse bevestiging van sandwichpanelen aan betonnen draagconstructie
ZND Nedicom wist de gevels van de Brightlands campus in Venlo met de sandwich-betonschroef binnen no time te dichten.

Sandwich-betonschroef: Rechtstreekse bevestiging van sandwichpanelen aan betonnen draagconstructie

Het bevestigen van sandwichpanelen aan een betonnen draagconstructie gebeurt doorgaans op een nogal omslachtige manier. Met de MXC- en MDC-sandwich-betonschroef van SFS is dat voortaan een fluitje van een cent. En dat kan het montageteam van ZND Nedicom inmiddels onderschrijven. Zij wisten de gevels van twee Brightlands campussen met de hybride schroef binnen no time te dichten.

Groot voordeel van de betonschroef is dat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van omslachtige omega-profielen of ingestorte HTU-profielen.

Voor de montage van de sandwichpanelen aan de betonnen draagconstructie van beide Brightlands campussen was men op zoek naar een snelle en efficiënte bevestigingsmethodiek, begint Gijs Gooren, accountmanager bij SFS. “Een dergelijke gevelopbouw is een toepassing die steeds vaker voorkomt. Vooruitlopend op deze trend heeft SFS een hybride-schroef ontworpen die enerzijds de kenmerken bezit van de beproefde sandwichpaneelschroef en anderzijds geschikt is om zelftappend in beton gebruikt te worden. Groot voordeel van deze toepassing is dat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van omslachtige omega-profielen of ingestorte HTU-profielen die in de praktijk soms niet overeenkomen met de maatvoering van de sandwichpanelen. Dan heb je tijdens de montage wel een probleem.”

De sandwich-betonschroef van SFS is een razendsnelle bevestigingsmethodiek.

Voorboren en direct monteren

Met de unieke MXC en MDC sandwich-betonschroef van SFS, respectievelijk een RVS A4- en koolstofvariant, voorkom je bovengenoemde problemen. “Het is een razendsnelle bevestigingsmethodiek”, verzekert Marc Meulendijk, productmanager bij SFS. “Het is een kwestie van voorboren en direct monteren, zonder plug. De betonschroef is bovendien als eerste op de markt voorzien van een ETA-20/0115-certificering, waarbij de toepassing en prestaties zorgvuldig zijn getest en gedocumenteerd. Dat maakt deze bevestigingsmethodiek echt wel uniek.” De betonschroef is onderdeel van een brede range aan bevestigers voor sandwichpanelen binnen SFS. Kenmerkend voor deze nieuwe generatie schroefankers zijn volgens Marc de snelle montage, de hoge belastbaarheid en het brede scala aan toepassingen. “De schroefankers kunnen dicht bij de rand worden gemonteerd zonder gebruik te maken van een momentsleutel. En indien gewenst, kunnen we in overleg met de klant ook uittrekproeven verzorgen.” 

Behalve op de twee Brightlands campussen is de MXC sandwich-betonschroef van SFS al succesvol ingezet op diverse projecten door heel Europa. Volgens de heren loopt het behoorlijk storm met aanvragen voor deze efficiënte bevestigingsmethodiek. “We voorzien onze klanten graag van passend advies voor een kwalitatief hoogwaardig resultaat, net zoals op beide Brightlands campussen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details