Platform over gevels, glas & daken
Realisatie hypermodern en duurzaam warehouse in Heerlen
Fraai kleurenspel dankzij de horizontaal gemonteerde panelen. Er zijn maar liefst ruim 14.000 m2 blind bevestigde JI Wall 1000VB wandpanelen met FM Approval toegepast.

Realisatie hypermodern en duurzaam warehouse in Heerlen

Vanwege de strategische en centrale ligging – Heerlen staat hoog op de ranglijst van logistieke hotspots in Nederland en is de toegangspoort tot de Europese markten – heeft Panattoni Nederland een duurzaam warehouse gerealiseerd. Het gebouw telt totaal zo’n 70.000 m2 en omvat ruim 60.000 m2 warehouse, 6.500 m2 mezzanine en ruim 1.600 m2 aan kantoorruimte. Joris Ide – toonaangevend producent en leverancier van stalen dak- en wandsystemen – heeft bij dit project de gevelpanelen geleverd.

Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe en marktleider in industrial real estate in Europa. Panattoni is actief in vijftien landen en sinds 2019 prominent aanwezig op de Nederlands markt. Het bedrijf ontwikkelt, realiseert en managet multifunctionele, built-to-suit warehouse projecten. Alle ontwikkelingen hebben het BREAAM-duurzaamheidscertificaat, zijn aardgasvrij en waar mogelijk is bij de ontwikkeling gebruik gemaakt van duurzame materialen.

De montage van de dak- en gevelpanelen is uitgevoerd door Cladding Partners Oosterhout, een vaste partner van Joris Ide. Het levert een superstrak eindresultaat op.

Planet Passionate

“Duurzaam dus”, zegt Willem van Rootselaar, Business Development Manager Benelux en Sales bij Joris Ide. “En dat sluit dan weer perfect aan bij ons Planet Passionate programma.” Als sterke, internationale speler in de staalindustrie biedt Joris Ide verschillende oplossingen op het gebied van dak- en gevelsystemen voor diverse branches. “Met ons Planet Passionate programma zetten we een cruciale eerste stap in de volgende fase van ons plan om de belangrijkste duurzaamheidsuitdagingen van onze planeet proactief aan te pakken. Zo willen we de ecologische voetafdruk van ons bedrijf aanzienlijk verkleinen en willen we de milieuprestaties van onze producten verder verbeteren. Op die manier leveren we een zinvolle bijdrage aan het bereiken van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.” Ook op het gebied van CO2-uitstoot zijn er doelen uitgezet: “We zetten in op zero CO2-productie tegen 2030 en een vermindering van 50% op CO2-intensiteit op onze producten in 2030, door bijvoorbeeld gebruik te maken van betere isolatie en bronnen als zonne-energie en regenwater. Hierbij worden de CO2-emissies uiteraard nauwlettend opgevolgd.”

Bij het kantoorgedeelte is een spectaculair lijnenspel ontstaan.

Duurzaamheid, circulariteit en recyclen

“Als grootste verbruiker van grondstoffen kan de bouwsector een wezenlijk verschil maken voor het milieu door producten te hergebruiken en te recyclen”, meent Willem. “Joris Ide heeft zichzelf dan ook als doel gesteld om tegen 2030 geen afval meer te storten. Met het BES 6001 Very Good certificaat, een registratie in de NMD met categorie I merk gebonden productkaarten en een lopend onderzoek naar terugnamegarantie en hergebruik van materialen maken we een grote stap. Losmaakbaarheid en hergebruik is een echt speerpunt.”

Panelen met FM Approval

Bij het toekomstige hypermoderne distributiecentrum, gerealiseerd door Goldbeck Nederland, worden maar liefst ruim 14.000 m2 blind bevestigde wandpanelen JI Wall 1000VB 100 mm toegepast in drie verschillende RAL-kleuren. “Het kleurengeheel past goed bij het hoogwaardige ontwerp van dit gebouw”, zegt Willem. “Denc heeft het project uitgewerkt voor de omgevingsvergunning en Palazzo heeft onder regie van Goldbeck een uitvoeringsgereed ontwerp gemaakt. De toegepaste panelen zijn allemaal uitgevoerd met een FM Approval, één van de hoogst haalbare kwalitatieve keurmerken voor producten op het gebied van risicobeperking en schadepreventie, dat wordt afgegeven door één van de grootste verzekeraars wereldwijd: FM Global.”

Het hypermoderne en duurzame warehouse van Panattoni in Heerlen.

Nieuwe ontwikkelingen

Zowel de hoogwaardige productkwaliteit, het uitgebreide productassortiment als het Planet Passionate programma van Joris Ide sluiten naadloos aan op de vraag vanuit de markt. “We zijn de one-stop-shop waarbij de klant één aanspreekpunt heeft voor de gehele envelop van het gebouw”, zegt Willem. “Ook onze nieuwe ontwikkelingen zoals een carrier paneel met een garantie op het systeem en de unieke profielen uit de Joris Ide Façade-range dragen bij aan het ontwerpen en realiseren van unieke en duurzame gebouwen.” Willem wijst nog even op de Façade-brochure van Joris Ide waar het complete aanbod aan façadeproducten is gebundeld. “Door kleuren, texturen en materialen te mixen ontstaat er met onze high-end façadeproducten een ongekende ontwerpvrijheid waarbij alles perfect valt te personaliseren: de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je inspireren!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details