Platform over gevels, glas & daken
Prachtige gevels met een lage voetprint
Langformaat gevelsteen GeoStylistix.

Prachtige gevels met een lage voetprint

De missie van MBI is om samen met haar partners een mooiere en comfortabelere leefomgeving te creëren. Dit wil MBI bereiken met zo min mogelijk negatieve impact op het milieu. Dit betekent bewuste keuzes maken als het om de eigen productie gaat, maar ook om kansen te benutten door samen te werken met andere gerenommeerde bedrijven. Op de stand van MBI tijdens GEVEL 2022 vind je een drietal interessante gevelsystemen.

Langformaat gevelsteen GeoStylistix

Extra slank, voorzien van een gladde toplaag van gebroken natuursteen en verkrijgbaar in een breed kleurenpallet. Het kenmerkt GeoStylistix, een a-typische langformaat gevelsteen, gebaseerd op een drager van beton. Architecten die voor het eerst met deze steen kennismaken kwalificeren deze als heel modern; eigentijds, maatvast, slank en strak. 

Langformaat gevelsteen GeoStylistix.

De steen is opgebouwd uit een sterke betonnen drager met een toplaag van natuurlijke granulaten. Aan de betonnen drager voegt MBI een groot percentage secundaire grondstoffen toe zoals restproducten, maar ook hernieuwbare grondstoffen zoals zeezand. Na productie worden de gevelstenen uit de mal gehaald en gaan ze 24 uur in een klimaatkamer om te drogen. Hier krijgen ze voldoende hardheid om te worden verpakt. Het hardingsproces wordt gecontinueerd in de opslag onder droge omstandigheden. Ter vergelijking; een baksteen verkrijgt zijn hardheid door op zeer hoge temperatuur gebakken te worden, terwijl GeoStylistix uithardt in de open lucht.

De energie die benodigd is voor de productie en interne logistiek komt volledig uit wind- en zonne-energie. Hierdoor heeft de steen een interessante MKI-waarde; de milieukostenindicator die aangeeft welke footprint een steen achterlaat. 

Ventilerend gevelsysteem met keramische beplating

In de utiliteitsbouw winnen isolerende, geventileerde gevelsystemen aan populariteit. Dat is niet verwonderlijk want het biedt zowel economische, milieutechnische als esthetische voordelen. MBI introduceert een innovatief keramisch gevelsysteem met een gecertificeerd en ventilerend ophangsysteem. Uniek zijn de ‘big slabs’ panelen met een grootte van maar liefst 3200 x 1600 mm.

Het betreft een flexibel systeem dat toepasbaar is voor nieuwbouw en renovatie én dat onafhankelijk is van andere gebruikte materialen in de gevelschil. Toepasbaar in combinatie met elk type isolatiemateriaal. Het systeem voldoet aan de hoogste normen inzake technische betrouwbaarheid en biedt naast thermische isolatie ook bescherming tegen weersinvloeden. 

Ventilerend keramisch gevelsysteem.

Gevelbekleding die energie opwekt

De primeur die op GEVEL 2022 gepresenteerd wordt, is gevelbekleding van glasmodules, die voorzien van solarcellen zonne-energie opwekken dat omgezet wordt in bruikbare stroom voor het gebouw. Een zeer efficiënt systeem dat zichzelf binnen afzienbare tijd terugverdient. 

De montage van de panelen gebeurt door middel van een frame dat aan de bouwschil wordt gemonteerd. Hierdoor ontstaat een geventileerde gevel met alle milieutechnische voordelen. De actieve zonnecellen worden elektrisch aan elkaar verbonden en naar een omvormer in het gebouw geleid. Hiervandaan kan de elektriciën de koppeling maken met het stroomnetwerk.

Bezoek voor meer informatie de stand van MBI op GEVEL 2022.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details