Platform over gevels, glas & daken
Papierloze productieis geen toekomstmuziek
Papierloze productie is dankzij E-R-Plus geen toekomstmuziek meer.

Papierloze productieis geen toekomstmuziek

Van werkvoorbereiding tot productiecontrole en verzending – er zit veel potentieel in papierloze productie en het volgen van onderdelen. T.A.Project biedt uitgebreide IT-oplossingen voor de digitalisering van logistieke processen in de metaal-, staal- en gevelbouw: mobiele toepassingen zoals de werkorder-app en de verzend-app zijn gekoppeld aan de beproefde ERP-branchesoftware E-R-Plus en vormen zo een modern en open IT-platform.

De koers voor papierloze productie wordt door E-R-Plus meteen aan het begin van het productieproces uitgezet.

Eén ding is duidelijk: productieprocessen op basis van papieren formulieren en vellen papier zijn niet lang meer bestand tegen de eisen van een steeds meer gedigitaliseerde industrie. Om papierloze productie te realiseren, is het echter niet voldoende om voorheen geprinte documenten beschikbaar te maken in gescande formaten zoals PDF’s. De start van digitale productie gaat veel verder dan de introductie van een DMS (document management systeem). Het doel moet zijn om informatie en gegevens interactief, aanpasbaar, up-to-date en in realtime beschikbaar te maken. 

Productie- en assemblagecontrole via app

Maar hoe kunnen papieren processen op een zinvolle manier worden gedigitaliseerd? Met zijn innovatieve mobiele toepassingen wijst E-R-Plus zijn gebruikers de weg naar de toekomst. De koers voor papierloze productie wordt meteen aan het begin van het productieproces uitgezet. Het vooraf berekenen en indienen van offertes vindt plaats in het ERP-systeem en zorgt voor transparante processen en geoptimaliseerde workflows.

Na een statuscontrole van het materiaal en de interne voorraden en een vraag over de beschikbaarheid van het personeel, worden de productie- en assemblageorders vrijgegeven en in realtime elektronisch doorgestuurd naar de respectieve werkgebieden, inclusief werkinstructies en tekeningen. 

De beschikbaarheid van digitale informatie zorgt ervoor dat afstanden korter worden en vragen overbodig zijn, wat de productiviteit van werknemers verhoogt.

Met de E-R-Plus werkorder app kunnen deze werkorders en gekoppelde documenten live worden opgehaald uit de database. Alle orders die relevant zijn voor een werkstation zijn digitaal beschikbaar, waardoor afdrukken overbodig worden.

Direct op de werkvloer worden de begin- en einddatum en een korte beschrijving van de werkorder duidelijk weergegeven voor de medewerkers op terminals of tablets, naast de richturen. PDF-tekeningen – uiteraard beschrijfbaar – kunnen op elk moment worden opgeroepen. Onmiddellijke registratie en terugkoppeling van de werkvoortgang is gegarandeerd, zodat een project te allen tijde transparant blijft voor alle deelnemers.

Werktijden voor teams of individuele medewerkers worden eenvoudig geboekt op orders, die vervolgens in de nacalculatie vloeien en automatisch beschikbaar worden gesteld voor de salarisadministratie. Als er, tegen de verwachtingen in, verstoringen optreden in het productieproces, garandeert volledige documentatie (bijvoorbeeld van een materiaalfout) de planning die zo belangrijk is voor de herberekening van individuele werkorders.

Mobiel volgen van componenten

De E-R-Plus dispatch app helpt bij de mobiele gegevensverwerking in de expeditie. Artikel-afleverbonnen voor eindproducten kunnen worden aangemaakt en gekoppeld aan verpakkingsmaterialen voor eenmalig gebruik of rekken voor meermalig gebruik. De verzending van verpakte items wordt onmiddellijk gemeld aan het centrale systeem via het mobiele apparaat. Dankzij de directe toegang tot de database is alle informatie altijd up-to-date.

Digitale productie wordt gekenmerkt door het feit dat de status van de order op elk moment wordt terug gemeld aan het toonaangevende ERP-systeem: als afgewerkt element in de productiehal, gekoppeld aan een rek dat op een vrachtwagen is geladen of ontvangen door de assemblageleider op de bouwplaats. Omgekeerd kan door het scannen van een rek met de app op de bouwplaats de volledige leveringsbon van het artikel worden weergegeven.

Een andere praktische optie is het direct afroepen van elementen en assemblagematerialen, wat de assemblagemanager direct in de app kan doen zodra ze op rekken zijn verpakt. Dit wordt realtime geregistreerd in het ERP-systeem, alle informatie is altijd up-to-date.

Papierloze documentatie

De bouwdagboek app van E-R-Plus zorgt hier ook voor: het biedt een overzicht van alle projecten, helpt bij het beheer en bij het opslaan van informatie over de projecten. De voortgang van de bouw documenteren via foto- of geluidsbijlagen, extra medewerkers of materieel aanvragen, rekening houden met weersinvloeden – in de nieuwe app kunnen bouwplaatsmanagers of projectleiders hun persoonlijke projectnotities direct op de bouwplaats vastleggen. De gegevens worden direct in E-R-Plus gesynchroniseerd en zijn in de desktopversie voor iedereen toegankelijk.

Contactbeheer volgens DSGVO

Met de mobiele app van E-R-Plus kunnen gebruikers onafhankelijk van het besturingssysteem contactpersonen bekijken, zoeken en taken beheren. De contacten worden DSGVO-conform in de app bewaard en zijn zo beschermd tegen toegang door andere apps. Via het taakbeheer kunnen nieuwe eigen taken of taken voor medewerkers worden aangemaakt.

Materiaalbeheer met de MaWi app

De app voor materiaalbeheer van E-R-Plus (afgekort MaWi app) biedt informatie over de huidige materiaalvoorraad uit de ERP-database om nieuwe voorraadboekingen te maken voor inkomende en uitgaande materialen. Dit maakt het heel eenvoudig om materiaalaanvragen te maken en retouren te boeken, maar ook om inventarisatielijsten te maken en vast te leggen.

Voordelen in één oogopslag

Dankzij innovatieve technologieën is papierloze productie niet alleen mogelijk, maar zeker ook voordelig. De besparingen zijn hier al lang niet meer alleen te danken aan het verminderen van de papier- en printkosten. De beschikbaarheid van digitale informatie zorgt ervoor dat afstanden korter worden en vragen overbodig zijn, wat de productiviteit van werknemers verhoogt. Tegelijkertijd versnelt dit ook de productie. Daarnaast wordt het foutenpercentage aanzienlijk verlaagd en wordt er een betere kwaliteit bereikt dankzij een efficiënte planning.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details