Platform over gevels, glas & daken
Ongeëvenaard premium poedercoatingsysteem voor diepmatte, elegante en unieke uitstraling in architectuur en design 
Bij de Arktura Solutions Studio in Los Angeles (USA) draait alles om design. Om de gevel eruit te laten springen is deze heldere kleur uit de IGP-DURA®xal range toegepast. (Architect HLW). (Beeld: GP Powder Coatings (USA))

Ongeëvenaard premium poedercoatingsysteem voor diepmatte, elegante en unieke uitstraling in architectuur en design 

Zo’n tien jaar geleden lanceerde IGP Powder Coatings als koploper op het gebied van poedercoatings de IGP-DURA®xal 42. Dit ongeëvenaarde premium poedercoatingsysteem wordt veel gebruikt in het gehele architecturale segment, zoals voor façades. De fijne microtextuur zorgt voor een diepmat, fluweelzacht verschijningsbeeld en een zeer weerbestendige, hoogwaardige afwerkingskwaliteit. De hele range is op zich al uniek te noemen, maar wanneer je binnen het eindeloze kleurenpalet nog niet zou slagen, biedt IGP maatwerk en ontwikkelt op verzoek projectspecifieke kleuren.  

Met deze unieke monstercollectie introduceert IGP Powder Coatings de nieuwe IGP-DURA®xal SPECIAL EDITION: Le Corbusier’s Polychromie Architecturale. (Beeld: GP Powder Coatings)

“Wij staan erom bekend de vertaalslag te maken van de ontwerpen van architecten, naar onze producten,” zegt Anja Meerhoff, architectuur consultant bij IGP Powder Coatings. “Namens IGP Powder Coatings voorzie ik de gevelbranche van uitgebreid, projectspecifiek advies over geavanceerde oppervlakteafwerkingen voor architecturale metalen componenten voor de realisatie van elk ontwerp. Kleur is daarbij zonder twijfel een heel belangrijk element in architectuur, interieurs en design.” Erwin Kleuters, algemeen directeur bij IGP Benelux BV: ”Het belang en de populariteit van kleur neemt nog altijd toe en er wordt meer en meer teruggegrepen naar bepaalde specifieke tonen. Met trots kondig ik dan ook aan dat IGP Powder Coatings als licentienemer van Les Couleurs Suisse de enige poedercoatingfabrikant wereldwijd is die deze nieuwe unieke kleurenreeks aan de poedercoatingrange mag toevoegen.”

Exclusieve special edition

Deze exclusieve special edition binnen de IGP-DURA®xal-serie is Le Corbusier’s Polychromie Architecturale. Meerhoff licht toe: “Le Corbusier is één van de toonaangevende architecten uit de vorige eeuw. Hij werd beschouwd als de meest invloedrijke architect van de moderniteit. Maar eigenlijk was hij veel meer dan alleen architect. Als ware visionair en multi-talent was hij zijn tijd ver vooruit met zijn enorm onderscheidende visie op kleur. Op basis van zijn uitgebreide ervaring met structuur, volume en kleur ontwikkelde hij puristische chromatiek voor moderne architectuur. De architecturale polychromie van Le Corbusier is een waar meesterwerk en bestaat uit een gestandaard harmonieus kleurensysteem van 63 tinten binnen twee kleurencollecties: 1931 en 1959.” De collectie van 1931 bestaat uit natuurlijk ogende basiskleuren die associaties oproepen met onze omgeving. Denk daarbij aan lucht, zand, landschap. De collectie van 1959 bestaat uit meer verzadigde kleuren. Deze tinten hebben juist de neiging visueel op te vallen en de perceptie van de kijker te veranderen.

De fijne microtextuur van IGP-DURA®xal zorgt voor een diepmat, fluweelzacht verschijningsbeeld en een zeer weerbestendige, hoogwaardige afwerkingskwaliteit voor façades. (Beeld: GP Powder Coatings)

Iriserend en levendig effect

“De functionele en esthetische eigenschappen van DURA®xal stralen echt de levendigheid uit waar Le Corbusier naar zocht,” zegt Meerhoff en Kleuters vult aan: “Daarnaast bleek de unieke technologie van IGP perfect geschikt om de gewenste look en feel -met diepte door het iriserend effect en de fluweelzachte haptische waarneming- binnen het Le Corbusier kleurenpallet te bereiken.”

De IGP-DURA®xal toegepast bij Limmathof Hotel & Spa, Baden (CH). (Beeld: Atelier West Architekten)

Strategische kennispartner

Maar het gaat niet alleen over kleur. “Vlekkeloze oppervlakteafwerkingen met een constante kwaliteit vereisen deskundige kennis en expertise bij zowel de fabricage als het applicatieproces van onze poedercoatings. Er zijn innovatieve technologieën toegepast om tot zo’n mooi product te komen,” zegt Kleuters en vervolgt “maar het is minstens net zo belangrijk om te zorgen dat ons product ook optimaal wordt toegepast.” Dé reden dat IGP niet alleen adviseert en ondersteunt bij de product- en kleurselectie, maar ook technische ondersteuning biedt op het gebied van de juiste voorbehandelingsmethoden en applicatietechnieken. “Dankzij onze jarenlange ervaring en technische knowhow zijn we een waardevolle en strategische partner voor onze klanten, bestekschrijvers en coaters.” Meerhoff besluit: “Een fundamenteel aspect van een architectonisch ontwerp is de selectie van de beste materialen, technieken én systemen voor elk project. Het is de kunst om deze vervolgens correct te specificeren om te voldoen aan alle kwaliteitseisen en verwachtingen op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en onderhoud van de oppervlakteafwerkingen. En precies dáár zit de toegevoegde waarde van IGP Powder Coatings.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details