Platform over gevels, glas & daken
Nieuwe versie voor geoptimaliseerde ontwerpprocessen
Een nieuw dialoogvenster ‘Gevel’ vergemakkelijkt de toewijzing van gevelelementen in het APOLLON-model.

Nieuwe versie voor geoptimaliseerde ontwerpprocessen

De softwareproducten ATHENA, APOLLON en CRONOS van CAD-PLAN zijn op veel punten geoptimaliseerd en uitgebreid. Dat vraagt om een hernieuwde kennismaking.

ATHENA

ATHENA, de CAD-software voor raam- en gevelplanning van CAD-PLAN, optimaliseert ontwerpprocessen in versie 2023 – onder andere met nieuwe exportformaten en verbeteringen aan bestaande export. Bestanden in het BIM-standaard uitwisselingsformaat, die zijn gemaakt met Autodesk Revit, kunnen nu bijvoorbeeld eenvoudig worden geïmporteerd in ATHENA 2023. Tijdens het importeren kunnen IFC-objectklassen worden gedefinieerd naast het bestand en de juiste tekentemplate. Met de nieuwe IFC-import kunnen BIM-managers of aanbestedende instanties gebouwen of delen van gebouwen ook driedimensionaal weergeven met de standalone oplossing ATHENA Complete. Het nieuw geïntegreerde STEP-formaat exporteert profielen en platen rechtstreeks van de projectbrowser naar de CNC-machinesoftware. Het is ook mogelijk om vanuit CamProx staven te exporteren naar de CAM-software CamQuix. Dit maakt productieprocessen flexibeler en handiger. Voor geanalyseerde as-modellen kunnen de bijbehorende vullingen ook volledig automatisch per niveau worden gegenereerd. Dit verkort werkprocessen en bespaart tijd. De prestaties zijn ook aanzienlijk verbeterd, vooral bij het kopiëren van veel tekenelementen of het schakelen tussen verschillende lay-outs. Gevelconstructies worden geometrisch steeds complexer en moeten vaak parametrisch worden opgelost.

APOLLON

Met de op Autodesk Inventor gebaseerde software APOLLON, die door CAD-PLAN speciaal is afgestemd op de planning van complexe constructies in de metaalbouw en de geveltechniek, kunnen zowel conventionele gevelkozijnen als industrieel vervaardigde elementgevels worden gepland. De nieuwe versie 2023 belooft een geoptimaliseerde werking en meer functies. Het nieuwe dialoogvenster ‘Gevel’ vergemakkelijkt bijvoorbeeld de toewijzing van elementen aan een gebouwoppervlak in het APOLLON-model. Dit maakt een duidelijke weergave van de gevel mogelijk. Bovendien kunnen eenvoudige elementen en elementen met meerdere velden worden overgedragen via het venster. De ‘same-part’ oplossing identificeert identieke balken en vullingen en er kan een compacte componentenlijst worden gegenereerd. De optie voor het snijden van profielen is ook verder geoptimaliseerd als een essentieel onderdeel van APOLLON en uitgebreid met diepte-informatie voor elke afzonderlijke profielbewerking. Met de nieuwe APOLLON blokbewerker kunnen profielcontouren ook eenvoudiger en intuïtiever worden gemaakt en bewerkt. Een andere nieuwe functie is de vrije profieluitlijning, waarmee profielen vrij kunnen worden geroteerd of automatisch kunnen worden uitgelijnd met een aangrenzend oppervlak. Dit koppelt profielen aan het oppervlak en past ze aan wanneer er wijzigingen worden aangebracht. Interfaces met E-R-Plus en Logikal zijn ook nieuw. Op deze manier kunnen materiaalvereisten vanuit T.A.Project worden overgezet naar E-R-Plus en artikelnummers worden gematcht. De Logikal interface van Orgadata kan profielcombinaties importeren. Bedrijfsgegevensbeheer is een aanvulling op beide softwareproducten.

CRONOS

Nieuwe functies in CRONOS zijn onder andere Duitstalige en Engelstalige teksten, een geoptimaliseerde import van massagegevens en een project-specifieke zoekfunctie voor documenten. Als documenten worden vrijgegeven, is het mogelijk om te definiëren welke personen per e-mail op de hoogte moeten worden gebracht met welke inhoud. ZIP-bestanden kunnen nu ook direct worden uitgepakt door ze naar het bestandstabblad van een CRONOS-document te slepen. De koppeling van CRONOS-eigenschappen met de planheader van een DWG-bestand is ook herzien, zodat er nu nieuwe parameters beschikbaar zijn. Lay-outs van een document kunnen nu ook worden vrijgegeven op zo’n manier dat er verschillende versiestatussen kunnen bestaan binnen een Cronos document en planheader. Daarbij wordt op de achtergrond een PDF-bestand aangemaakt waarmee verschillende lay-out versiestatussen kunnen worden bekeken en geëxporteerd. Het beheer van berichten is ook uitgebreid in CRONOS: In het berichtensysteem worden nu tabbladen weergegeven waarmee inkomende berichten ook gesorteerd kunnen worden via gedefinieerde filters. Hierdoor kunnen berichten overzichtelijker worden weergegeven voor alle gebruikers. Berichten kunnen naar een gebruikersgroep worden gestuurd en e-mails kunnen worden gefilterd op basis van een definieerbare tijdsperiode. Als meerdere e-mails worden geïmporteerd via drag and drop en er zitten duplicaten tussen, dan herkent CRONOS dit en vraagt hoe verder te gaan.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details