Platform over gevels, glas & daken
Terug naar overzicht

CAD-PLAN GmbH

CAD-PLAN Software-oplossingen voor vliesgevelontwerp en geveltechniek.

Voor het plannen van geavanceerde gevels is eigenlijk niet veel nodig:
Een bekwame ontwerper met voldoende ervaring en gevoel voor technisch hoogstaande oplossingen – en een krachtige CAD-toepassing die precies is afgestemd op de eisen van de ontwerper. Het ondersteunt hem bij het tijdig en foutloos professioneel ontwerpen en neemt hem veel werk uit handen.
Hier komen wij met ATHENA (gebaseerd op AutoCAD), APOLLON (gebaseerd op Inventor) en het PDM-systeem CRONOS. Dit is de complete softwareoplossing voor je ontwerpen in metaalbouw en geveltechniek.

CAD-PLAN werd meer dan 33 jaar geleden opgericht met als doel ontwerpers en planners in de metaalbouw en de geveltechniek een speciaal op maat gemaakt CAD-systeem te bieden. Inmiddels zijn voor deze sector drie softwareproducten ontwikkeld. Het hoofdproduct, ATHENA, is gebaseerd op het meest succesvolle CAD-programma ter wereld, AutoCAD. In aansluiting hierop is een andere ontwerpsoftware ontwikkeld, genaamd APOLLON. APOLLON is een volledig parametrische 3D CAD/modelleersoftware en is gebaseerd op Autodesk Inventor. Het derde ontwikkelde product is het PDM-systeem CRONOS, dat gebruikt wordt voor het bedrijfsbrede beheer van projectgegevens en ontwerptekeningen gemaakt met ATHENA, APOLLON, AutoCAD of Inventor.

ATHENA:

ATHENA is een compleet CAD-softwarepakket, dat nauwkeurig is afgestemd op de eisen van onze gebruikers en biedt praktisch alles om de dagelijkse taken van de gevelconstructeur te verlichten.

ATHENA werd ontwikkeld voor planningsbureaus en fabrikanten van gevelsystemen.

ATHENA is onafhankelijk van profielsystemen en kan altijd individueel worden aangepast. Ideaal voor het internationaal ontwerpen is dat alle ATHENA-onderdelen automatisch van teksten kunnen worden voorzien, die met één druk op de knop kunnen worden vertaald in één van de 10 beschikbare talen.

  • ATHENA is verkrijgbaar in twee edities:
  • ATHENA voor AutoCAD als add-on voor AutoCAD, zoals u dat kent.
  • ATHENA Complete als stand-alone oplossing met een volledig geïntegreerde AutoCAD.

APOLLON:

APOLLON is een volledig parametrische 3D CAD / modelleringssoftware voor gevel- en vliesgevel ontwerp.

Stijl-regel-, Elementen- of Vrije-vorm gevels, ze werken allemaal. Het dekt de stappen van het bouwen van het model tot productieplannen, stuklijsten en CNC uitvoer voor de machine. Als een “standalone” product is APOLLON de ideale aanvulling op ATHENA en bevat Autodesk Inventor®.

ATHENA is verkrijgbaar in twee edities:

  • APOLLON als stand-alone oplossing met een volledig geïntegreerde INVENTOR.
  • APOLLON voor INVENTOR als add-on voor uw bestaande Inventor-versie.

CRONOS:

CRONOS is een product data management systeem (PDM) en dient voor de verwerking van bedrijfsgegevens. Vooral artikelgerichte projectgegevens en ontwerptekeningen opgesteld met ATHENA, APOLLON, AutoCAD of Inventor kunnen eenvoudig worden behandeld. Lay-outs en tekeningen van afzonderlijke onderdelen die bij een constructie horen worden weergegeven in een overzichtelijke structuur, net als alle andere bestanden van een bepaald project, bijv. Word, Excel, PowerPoint, PDF en nog veel meer. Zelfs projectgerelateerd e-mailverkeer kan via CRONOS worden afgehandeld.

Cronos is beschikbaar in verschillende modules:

  • Cronos Basis: Documentenbeheer voor algemene werkplekken zonder CAD: Behandeling van bedrijfsrelevante gegevens zoals e-mail, Word, Excel, PowerPoint, PDF, enz. inclusief Quickview enz.
  • Cronos CAD: Documentenbeheer zoals Cronos Basis, plus de verwerking van CAD-gegevens uit ATHENA, APOLLON, AutoCAD en Inventor.
  • Cronos View: Weergave van gegevens, ideaal bij de productie.
  • Cronos BOM: Creatie van stuklijsten binnen de CAD-systemen.

Laat onze specialisten je tonen welke oplossingen je werk in de toekomst gemakkelijker maken, je productiviteit verhogen en je meer zekerheid geven.

Links naar Referenzprojecten:

Video Links ATHENA:

Video Links APOLLON:

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Software Adres Hanauer Landstraße 174
60314 Frankfurt am Main
Duitsland
Telefoonnummer +49-69-800-818-0 E-mailadres info@cad-plan.com Website cad-plan.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details