Platform over gevels, glas & daken
Meko-vrij gevelplaatlijmsysteem met CE-markering
Heart of the Campus Building, Sheffield Hallam University (UK).

Meko-vrij gevelplaatlijmsysteem met CE-markering

Met het Bostik Paneltack Systeem is Bostik al meer dan 30 jaar toonaangevend op het gebied van verlijming van gevelpanelen in een geventileerde constructie. Nu zet het bedrijf de volgende stap in de ontwikkeling van het systeem. Bostik S970 Paneltack S is een nieuwe Meko-vrije lijm en speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van Rockpanel panelen mét CE-markering.

Bostik S970 Paneltack S vervangt binnenkort de bestaande lijm Rockpaneltack S. “De grootste verandering zit hem in het Meko-vrije karakter van het nieuwe lijmsysteem”, zegt William Treffers, global business development manager bij Bostik. “Met deze hoogwaardige lijm op basis van siliconentechnologie zijn we voorbereid op de toekomstige wettelijke eisen. Samen met de introductie van de Bostik Prep CS, een milieuvriendelijker voorbehandelingsmiddel voor de draagconstructie, en een oplosmiddelvrije primer voor de achterzijde van de gevelplaat, bieden we nu een veilig totaalpakket voor mens en milieu.”

Bostik S970 Paneltack S, speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van Rockpanel panelen mét CE-markering.

Gecertificeerd lijmsysteem

Europese normen (EN) voor de verlijming van gevelplaten die een CE-keurmerk mogelijk maken zijn beperkt en richten zich vooral op aluminium draagconstructies. Er is dus ook geen Europese norm voor het verlijmen van gevelbekledingspanelen direct op houten draagconstructies. “Wel is er een EAD (European Assessment Document) op basis waarvan Rockpanel een ETA (European Technical Assessment) en hiermee een CE-markering heeft verkregen, ook voor verlijming op een Rockpanelstrook gemonteerd op een houten draagconstructie”, legt Treffers uit. 

Rockpanel heeft op basis van de EAD 090001-00-040, specifiek voor bevestiging van gevelplaten op basis van minerale wol, een Europese goedkeuring verkregen waarin verlijming met het Bostik lijmsysteem is opgenomen op zowel aluminium als op houten draagconstructies. Dat maakt van het Bostik gevelplaat lijmsysteem het enige lijmsysteem voor gecomprimeerde minerale wol panelen (Rockpanel) met een CE-markering / European Approval, alsook het enige systeem waarbij de verlijming op hout binnen de CE-certificering valt. Hiermee is ook aangetoond dat er voldaan wordt aan het Bouwbesluit. Het onderstreept de uitstekende samenwerking tussen Rockpanel en Bostik.

Chameleon in Polen.

Bostik is overigens bezig met een rebranding van de gehele Paneltack range naar meer universele en internationaal herkenbare namen. “We zijn dé specialist in gevelplaatverlijming met bewezen prestaties en willen op die manier onze kennis, ervaring en innovatie ook op wereldschaal etaleren. Testen en (internationale) certificeringen zijn essentiële zaken waar we ook de komende jaren met onze gevelplaat lijmsystemen op blijven focussen”, zegt Treffers tot besluit. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details