Platform over gevels, glas & daken
Luchtdichtheid erg belangrijk voor duurzaam bouwen

Luchtdichtheid erg belangrijk voor duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen staat hoog op de agenda in bouwend Nederland. De eisen op het gebied van energieprestaties  voor nieuwbouw en ook bestaande gebouwen worden steeds hoger. Een efficiënte en voordelige manier om te kunnen voldoen aan de toekomstige eisen, is het luchtdicht maken van nieuwen bestaande bouw. Het Luchtdicht Bouwen Systeem van Innotec helpt om op een eenvoudige manier aan de normen van luchtdichtheid te voldoen.

Rogier van de Weerd, productmanager: “We bieden een systeem om alle in de bouw voorkomende detailleringen duurzaam af te dichten. Denk daarbij aan aansluitingen van kozijnen, daken, vloeren, doorvoeren en muurplaten. Vaak is het bij dergelijke aansluitingen erg lastig om een goede luchtdichtheid te behalen.”

Aan de hand van bouwtekeningen maken de adviseurs van Innotec een maatwerkadvies.

“We kijken altijd naar de best passende oplossing, want dat kan voor ieder nieuwbouw- en/of renovatieproject anders zijn. We hebben diverse producten die de gewenste luchtdichtheid van de verschillende bouwdetails garanderen.” Voor het eindresultaat is het heel belangrijk dat het systeem correct wordt uitgevoerd, daarom geeft Innotec opleidingen op locatie. Zo kan iedereen leren werken met het systeem en de producten, om zo het beoogde resultaat te behalen.

Innotec luchtdicht bouwen

Eenvoudige en snelle applicatie

Het Luchtdicht Bouwen systeem van Innotec is geen gecompliceerde en tijdrovende applicatie. Van de Weerd: “Het systeem bestaat uit drie simpele stappen die ervoor zorgen dat alle aansluitingen lucht- en ook waterdicht zijn. Om die stappen zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, ondersteunen wij vanaf werkvoorbereiding tot realisatie. Voor een optimaal advies en ter voorkoming van mogelijke luchtlekken is een tijdige betrokkenheid van groot belang.”

Systemen voor de bouw

Naast Luchtdicht Bouwen heeft Innotec diverse andere systemen voor de bouw, zoals Voeg & Afdichting, Gevelplaat Verlijming, Steenstrips Verlijming en het Waterproof systeem. “Wij werken voor ieder systeem met specialisten die ondersteunen van ontwerp tot uitvoering,” aldus Rogier van de Weerd.   ζ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details