Platform over gevels, glas & daken
Luchtdicht Bouwen en Brandveiligheid gaan hand in hand

Luchtdicht Bouwen en Brandveiligheid gaan hand in hand

Met de gevelbrand in Londen nog in het achterhoofd en de toenemende vraag naar geijkte luchtdichtingsproducten, brengt tremco illbruck een innovatief product op de markt dat beide thema’s verenigt. Gert-Jan Beukers, Sales Manager bij tremco illbruck, geeft tekst en uitleg en bespreekt nog een aantal mooie productinnovaties, specifiek bestemd voor toepassing in de gevelbouwsector.

tremco_nieuw_4102-kopieren

illbruck LD925 Watergedragen Afdichtingscoating.

 

De veranderingen in de bouwsector maken dat de verantwoordelijkheid voor de gebouwschil anno 2019 steeds meer verschuift naar de gevelbouwer, stelt Beukers terecht. “Voor de gevelbouwer is er dus alles aan gelegen dat de eisen ten aanzien van luchtdichting, waterkering en brandveiligheid worden gegarandeerd naar de hoofdaannemer. Wij als tremco illbruck kunnen daarin een cruciale rol vervullen. Niet alleen met onze producten, maar ook met een gedegen advies aan de gevelbouwer. Wij worden al steeds meer ingeschakeld tijdens de ontwerpfase voor het delen van kennis en het bedenken van oplossingen voor eventuele knelpunten. Wij kunnen het totale pakket van advies, begeleiding en eindcontrole voor onze rekening nemen, waarbij alles wordt samengevat in een digitaal dossier dat uiteindelijk wordt overgedragen aan de hoofdaannemer.”

tremco_nieuw_4207-kopierentremco_nieuw_4207-kopieren

illbruck LD925 Watergedragen Afdichtingscoating.

 

Unieke combinatie

Omdat luchtdichting en brandveiligheid in hoogbouwprojecten niet meer afzonderlijk kunnen worden beschouwd, heeft tremco illbruck beide thema’s verenigd in een palet aan producten. Beukers: “Op de BouwBeurs hebben wij illbruck ME480 Butylband BB gepresenteerd waarbij brandklasse B wordt gegarandeerd in combinatie met een optimale luchtdichting. Een unieke combinatie waarmee wij ons duidelijk onderscheiden.” Het regent primeurs bij tremco illbruck. Op het gebied van luchtdichting worden er ook twee nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. “We zien een duidelijke trend waarbij de luchtdichting steeds meer naar de binnenzijde evolueert,” zegt Beukers. “De nieuwe illbruck LD925 Watergedragen Afdichtingscoating kan vanaf de binnenzijde worden aangebracht en garandeert eveneens een optimale luchtdichting. We staan tevens aan de vooravond van de introductie van de nieuwe illbruck TP653 illmod Trio X, oftewel een luchtdicht geïmpregneerde schuimband. Een mooi product voor de gevelbouwsector om met één product de luchtdichting te kunnen voorzien. In Duitsland is het product al succesvol ontvangen, niet in de laatste plaats omdat het een goede stap zet in de richting van circulair bouwen,” besluit Beukers. 

illbruck TP653 illmod Trio X.

illbruck TP653 illmod Trio X.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details